Stolt ambassadör för Epson Sverige

Min guide till utskrift

Här kan du se hela mitt arbetsflöde för utskrift, samt läsa mina guider om allt från val av skrivare och papper – till inställningar i Photoshop.

Play Video

Hela mitt arbetsflöde vid utskrift – i videoformat!

Ladda ned min
utskriftsguide
i PDF-format!

Hela mitt arbetsflöde i en checklista! 
Spara den digitalt för att minnas de olika stegen – eller printa ut och bocka för medan du jobbar!

Vanliga frågor

Vilken skrivare har du?

Jag har en Epson P800 – föregångaren till Epson P900. Det är en skrivare som kan skriva ut upp till A2-storlek, vilket jag tycker är väldigt användbart.

Jag har också jobbat med Epson P600 (föregångaren till Epson P700), som är i princip samma skrivare, men med skillnaden att den bara printar upp till A3+-storlek.

Är det svårt att skriva ut?

Egentligen inte – om man vet hur man ska göra. Det är därför jag har skapat mina guider och filmat mitt arbetsflöde. För att visa dig hur du ska göra och göra det enklare för dig.

Jag upplever att det varit svårt att hitta bra information om utskrift tidigare och det var anledningen till att jag ville bli ambassadör för Epson från första början. Jag vill sprida enkel och lättsam information vidare. Få bort den supertekniska stämpeln som utskrift haft tidigare.

Jag tycker aldrig att bilderna jag skriver ut ser ut som på datorn – vad gör jag för fel?

Det är omöjligt att få en bild att se exakt likadan ut på både skärm och papper – även för någon som är proffs på utskrift. Pappret är ju… ett papper. Medan skärmen är en upplyst yta. Det betyder inte att utskrift är dåligt, utan att man måste ha andra förväntningar när man ser bilderna på papper. Vilket kan vara svårt i början när man är van att titta på sina bilder på en skärm. Jag ÄLSKAR att se mina bilder i utskrift och tycker faktiskt bättre om det än att se dem på skärmen numera 🙂
Såklart finns det saker som kan gå ”fel” vid utskrift också – och det är precis det jag vill hjälpa dig att undvika med mina guider!

Hur ofta måste man skriva ut för att det ska vara lönsamt?

En gång i kvartalet eller halvåret åtminstone! Men jag lovar, det är beroendeframkallande :))