ELIN KERO

 Fotograf & Photoshop-magiker
Drömmare, sagonörd och entreprenör.

Namn: Elin (Nevnarien) Kero

Född: 1988 i Boden (Norrbotten), men uppväxt i Skara (Västergötland).

Bor: Sedan januari 2020 bor vi i ett rött hus med vita knutar utanför Örebro, tillsammans med min sambo Filip och vår skyggiskatt Pacina – innan dess bodde jag i ett stressigt Stockholm.

Jobb: Jag är fotograf och utbildar andra fotografer inom foto och redigering online!

Älskar: Vardagsmys. Som att cykla, ha picknick och pynta trädgården med vimplar. Jag älskar också pyssel och kreativitet i alla former. Och årstider, dramatiska väder och solljus på väggen. Slott, drakar och KATTER! Och att bara få vara hemma <3

När jag inte fotar: Skjuter jag pilbåge och letar skatter second hand.

När jag var 20 år så var min största dröm att bli fotograf – och att bli en framgångsrik sådan. Helst innan 25. Det hände förstås inte. Däremot hann jag med att bli sjukskriven för depression, ha en livskris, starta ett företag – och lägga ned det igen, inse att det är svårt att vara introvert och fotograf, samt tappa hoppet helt om fotograf-drömmen.

Att jobba mot sina mål är inte alltid lätt. Framför allt inte när man fokuserar för mycket på vilka typer av fotouppdrag som är creddiga, hur mycket alla andra jobbar och vad som ser bra ut utåt. När man helt glömmer bort sig själv i sin strävan efter att bli någon som andra kommer beundra och tänka att ”hon har lyckats”.

När jag började lyssna inåt och ta beslut efter vad jag önskar och vill – då vände allt. Jag startade företag för andra gången 2016 och har frilansat på heltid sedan dess. Jag trodde att jag skulle ha en cool studio med stora industrifönster när jag passerade 30 år, men nix. Istället sitter jag och jobbar från mitt lilla hemmakontor på 12kvm, med lantidyllen utanför fönstret och fågelkvittret som stämningsmusik. Och jag kan faktiskt inte tänka mig något bättre.

Idag är inte mitt fokus längre att kunna skryta om coola uppdrag, utan att få göra det jag älskar. Dvs. Vara hemma så mycket som möjligt, umgås med nära och kära, skapa vackra ting och dyrka det fina i vardagen.

Jag jobbar på distans med att hjälpa fotografer till att bli sina bästa jag inom foto och redigering. Och jag jobbar ideellt med att hjälpa kreatörer att lyssna inåt och våga följa sina drömmar. Båda delarna är något som jag brinner otroligt mycket för och det är en glöd som bara blir starkare och starkare för varje dag. För det finns inget som är mer fantastiskt än att räcka fram sin hand och hjälpa någon annan att våga. Att ge någon annan en aha-upplevelse och boosta hennes självförtroende.

Min väg  från önskande och drömmande – till att leva ett liv som jag älskar att leva <3

Play Video

Jag gästar podcasten ”Bortom ekorrhjulet”:

”Jag vill hellre leva knapert med en lägre inkomst
än jobba med en massa saker som jag inte tycker är roliga”

Blogginlägg där du lär känna mig:

Personligt

Starten på ett nytt fotoprojekt | v2 2021

Jag väntar alltid hoppfullt på snö, även om jag vet innerst inne att chansen inte är särskilt stor att få …

Läs mer →
Personligt

Min allra första vecka år 2021

Året började med att vi eldade upp vår magiska gran. Så fyllig och underbar den var och helt perfekt för …

Läs mer →
Personligt

Det här vill jag göra 2021!

Om ni hade frågat mig den 1 januari vad mina mål för 2021 är, så hade jag förmodligen spytt i …

Läs mer →