Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Det är klart – vi flyttar hem igen!

Det är den 4 maj 2022 när jag skriver det här inlägget, vilket är lite kusligt. För jag insåg precis när jag gick tillbaka i arkivet att det enda inlägg jag skrivit om min längtan att flytta tillbaka hem, är daterat just den 4 maj 2021. Får knottror på armarna när jag tänker på det. Att för exakt ett år sedan var det här en dröm och en längtan som jag klottrade ner på min blogg – och idag är det klart att det ska bli verklighet.

Universum..

Min blivande man har fått jobb i Skövde och någon av de två sista veckorna i juni får vi tillträde till vårt nya boende! Vi och våra två kissar ska flytta hem till Skara! Till landet, 15 minuter med bil hem till mina föräldrar. Det känns helt overkligt! Tänk att jag kommer kunna åka hem till dem spontant en sketen tisdagkväll? Jag kommer kunna ringa mamma och fråga om hon vill hänga med mig ut och fota/bada/åka pulka. Liksom ”vi åker NU!”?! LYX!

Kan inte fatta att han gör det här för mig. Han som såg framför sig en lägenhet innanför tullarna i Stockholm innan han träffade mig. Sen drog jag med honom bort, bort, längre bort och ut på landet. Så glad att han trivs, det är liksom ingen självklarhet. Även om jag gifter mig med en kille som är ovanligt öppen för att testa nya saker (i motsats till mig själv… eheee….)

Jag måste bara visa ett utdrag ur det där inlägget som jag skrev här på bloggen för ett år sedan:

Det finns ett speciellt ställe utanför Skara, där jag vill bo. Jag har åkt runt där så många gånger med mamma, men den här gången var det som att jag såg bygden för första gången. Bakom varje krök gömmer sig otroliga, gamla hus med alléer som välkomnar en till gårdarna. Jag hade kunnat bo i vilket som helst av dem. Slumpa mig ett och jag skulle bli over the moon. Och jag tänkte flera gånger efter varann för mig själv där i bilen att.. Här. Här ska jag bo en dag. Jag har bestämt det nu.

”Slumpa mig ett och jag skulle bli over the moon”. Det är nästan läskigt när jag tänker på det, för en slump var det verkligen. Att mammas chef ringde och ba ”du förresten, hur går det med Elin och Filip att hitta boende? Jag känner en kille som hyr ut…” Att just vi kom på tal framför alla andra – och ännu mer att huset vi nu ska hyra ligger just i den bygd jag så gärna vill bo i.

Jag kan inte fatta hur jag (vi) haft sån tur med boende?! Det är andra gången i rad nu som jag drömmer om något specifikt och vi fått möjlighet att hyra just det. Liksom HYRA?! Först vårt nuvarande boende utanför Örebro – en idyllisk röd stuga med vita knutar från sekelskiftet. Och nu ska vi hyra ett hus på en gammal gård som jag tror är från 1700-talet(?!) i precis det området utanför skara som jag skrev om förra året och citerade här ovan.

Jag lovar att berätta mer när flyttlasset går!

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 22 kommentarer

 1. Lina

  Dreams DO come true ❤️

 2. Sandra

  Åh, så roligt att läsa! 💚

 3. Iza

  Men fy fan vad kul ! Gud så härligt !!!

 4. Therese

  Åååh vad kul, stort grattis till er!!!

 5. Isabell

  Åh vad kul och spännande! Universum har sitt sätt alltså ❤️

 6. Emelie W.

  Dunderglad för din skull! Hurra!

 7. Lovisalynx

  Det är så fint. Det är så rätt. Det var liksom självklart att det skulle bli så.
  Varma grattiskramar ❤️

 8. Stort grattis Elin, det är så underbart när drömmar slår in (även om jag såklart kommer sakna att ha dig lite nära här i Örebronx hehe). Men det är ju så fint runt Skara och Skövde, och förstår VERKLIGEN längtan efter att bo nära sin familj. Det kan jag också drömma om. Ska bli så kul att se fix och loppisfynd och fina bilder och videos från nya huset (när ni är redo såklart, ingen stress). Kram!!!

  1. Elin Kero

   Jaaaa alltså kommer sakna Örebro och Nora så mycket! Det har varit en fantastisk tid här och jag är så glad att det blev just hit vi blev slumpade att flytta. Hade missat SÅ MYCKET annars! Aaaah!! TACK <3

 9. Elin Atterstig

  Stort stort grattis igen! Det är så härligt att läsa om hur allt faller på plats 😍 Underbart! Blir så glad för er skull. Gissar också att det är skönt när man inte lever i ovisshet längre utan vet vad nästa steg är 😀 Det var kul att höra dina tankar kring allt på live videon också 😀

  1. Elin Kero

   Verkligen så! Det är så otroligt skönt när allt är bestämt och klart <3

 10. Vad roligt!! Så fint när drömmar slår in!

  Får jag vara nyfiken och fråga vad det kostar att hyra hus som det ni bor i nu, eller det ni ska bo i? Letar själv efter hus att hyra (dock runt Gbg), och där är det väldigt höga priser, så försöker bilda mig en uppfattning om det går att hitta hus att hyra privat på andra ställen, i en prisklass som funkar för mig. ✨

Lämna ett svar

Mer läsning...

Personligt

Mina planer för trädgården 2024!

Eftersom jag precis erkänt att jag hittat min nya stora kärlek till trädgården, så kommer här ett inlägg om vad …

Läs mer →
Personligt

En känsla jag aldrig känt förut

Jag kommer på mig själv med att längta ut. Längta ut i trädgården. Varje morgon när jag slår upp ögonen …

Läs mer →
Fotografi

Planera dina företagsfotograferingar
med hjälp av en Shot List

Har du fotograferat med hjälp av en shot list någon gång? Jag älskar att skapa på känsla; att helt förlora …

Läs mer →