Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

10 ytterligare frågor om vårt bröllop

Hade ni pratat om bröllop/förlovning innan du friade?

Jag tror att vi började prata om våra tankar och känslor kring bröllop när vi varit tillsammans i ungefär ett år (2016). Jag har velat gifta mig i hela mitt liv, så det kändes viktigt att berätta det, så att det inte skulle bli en obehaglig överraskning ett par år in, ifall han inte skulle vilja gifta sig. Sen har vi pratat om det lite då och då under åren och sommaren 2020 var vi överens om att det skulle vara kul ”snart”. Vi bestämde inget och han hade ingen aning om att jag tänkte fria, så det blev absolut en överraskning.

Men jag känner verkligen att det är skönt och bra att diskutera en sån här sak innan. Att prata om sina förväntningar och vad ett bröllop innebär mer än att det är romantiskt. Om man inte är säker på att den andra vill, så kan det bli rätt jobbigt tänker jag? Att få en fråga som är så stor och som påverkar ens liv så oerhört mycket och som man måste svara på inom loppet av någon sekund och utan att hinna tänka igenom det innan?

Hur valde ni location?

Jag kände mig rätt överväldigad i början när vi skulle välja en plats. Vi började planera ungefär 1 till 1,5 år innan, så tankarna gick mycket: Ska vi gifta oss i Örebro där vi bor nu, men där vi kanske inte bor när bröllopet äger rum? Ska vi gifta oss på en plats som Gotland som är en semesterdestination för oss och där det kanske är svårare att planera för att man inte bara kan ”svänga förbi”? Ska vi gifta oss i Stockholm där de flesta vi känner bor, men där allt är dyrare och bokas upp längre i förväg? Eller ska vi gifta oss i mina hemtrakter runt Skara, som också är en bit ifrån, men där vi ändå spenderar en del tid?

Till slut blev det Skara! Lokalen vi ska vara i under hela dagen hittade vi genom mamma. Hon har varit brevbärare och brevbärare vet ALLT om alla gömda pärlor haha. Vi stannade till en dag när vi var ute på location-jakt inför en fotografering och jag kände bara att ”JA! Det här ÄR platsen!”.

Här ska vi vara:

Hur mycket släkt ska ni bjuda?

Varken jag eller min blivande man har en stor släkt och de vi har umgås vi tyvärr inte så mycket med. För mig är det mest för att vi under så många år bott väldigt långt ifrån varandra geografiskt (Norrbotten vs Västergötland). Våra mor- och farföräldrar (förutom min morfar) finns inte längre i livet heller tyvärr, så vi hänger bara med vår direkta familj till vardags och under högtider. Så det kommer enbart vara föräldrar, syskon, syskons respektive och närmaste vännerna som kommer på bröllopet. Vilket också är anledningen till att vi totalt (oss inräknade) blir 27 personer på bröllopet! Jätteskönt tycker vi! 🙂

Vem har fått äran att fotografera?

Det blir Linda Eliasson som kommer fotografera bröllopet och Albin Hasselström som filmar! Ser så mycket fram emot att få se vår dag genom deras ögon <3

Hur ska ni göra med efternamn?

Vi har inte riktigt bestämt oss än. Antingen tar min man mitt namn eller så behåller vi våra egna som det är nu. Tycker dock att det är så himla fint när man har samma efternamn, som att man är en familj på riktigt. Men det är ju en himla stor grej att byta namn? Lite som att byta lite av sin identitet?

Hur har ni tänkt med musik under mingel, middag, vigsel och fest?

Vi har tänkt att boka ett liveband som kan spela under i alla fall vigsel, mingel och inledande fest. Sen kompletterar vi gärna med någon Spotify-lista. Jag vill gärna köra min favoritlista som är 30- och 40-tals jazz, för att den bidrar till så mysig och härlig stämning, samtidigt som det inte tar över för mycket.

Panik att allt måste gå enligt planen eller avslappnad och lycklig oavsett vad?

95% aslappnad! Jag vet vad jag vill och hur jag vill ha saker, men samtidigt vet jag också att allt inte kan bli perfekt och att saker kan hända som man inte räknat med. Så jag kommer planera bäst jag kan, men skiter det sig med planen, så löser det sig på annat sätt ändå. Jag har mycket erfarenhet av att saker inte blivit alls som jag tänkt, men istället blivit mycket bättre för att man fått improvisera och tänka lite utanför boxen… 😉

Kommer allt att vara second hand i dekoration, porslin osv?

Ja! I stort sett allt kommer att vara återbruk (eller lånat från festlokalen som vi kommer vara på) och även en del DIY. Om det är något som inte finns att hitta second hand, eller som blir för dyrt att köpa in för ett tillfälle, så kommer vi att hyra det. Kanske blir det något enstaka nyköp som t.ex. ”film” till polaroidkameror (kamerorna är begagnade), gästbok att skriva i etc. Men that’s it.

Några ljusstakar och glaskupor som jag loppat till bröllopet
Bestick och saxarna med ”nypor” som man kan ha till fikabuffén och ta bakelser och kakor med.

Vad ser ni fram emot att göra ”första gången” som gifta? Planerade stunder för efteråt?

Tror inte att vårt liv kommer att vara så himla annorlunda efter mot vad det är nu, så har därför inte riktigt något speciellt i tanken, mer än att kanske bli husägare någon gång? 😀 Skulle vara så mysigt! Älskar ju att bo i hus (hyr vårt nuvarande).

Kommer ni åka på bröllopsresa?

Vi kommer nog åka någonstans (förmodligen roadtrip i Sverige eller Norge), men vi kommer avvakta lite då vi tycker att bröllopet är en nog stor happening som det är. Kommer bli mycket fix och planering inför en resa också, så känner att det kan vi ta när bröllopet är över – tillräckligt att planera som det är liksom.

För att förlänga bröllopet så tänker vi att vi istället kan ta in på ett spa eller liknande. Bo på hotell, bada och njuta av god mat och varandras sällskap i två nätter eller så. Eller hyra ett Airbnb med badtunna och närhet till vatten? Typ något sånt. Har ni tips på något mysigt ställe där man kan få vara för sig själv och bara mysa?

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Therese

  Tyckte också efternamnet var en jättesvår bit… Jag hette Andersson och mannen Bäckström så två vanliga namn, och jag var inte så sugen på att byta till hans av olika anledningar.
  Så vi skapade vårt eget😍
  Ri- från mannens förnamn -ande- från mitt efternamn och -bäck från hans- Riandebäck.
  Älskar det och det, och innebörden att vi två blev ett🥰

  1. Elin Kero

   Men du HUR FINT?! Det blev ju verkligen hur perfekt som helst?! Tycker att Riandebäck är ett helt magiskt namn! 😀 Så fint också att det bara är ni som heter det :’)

 2. Gunilla Koch Schnipper

  Det här med efternamn : jag har varit gift med en dansk o där har nästan alla dubbelnamn. Det kan ni också i den ordning ni var o en tycker är bäst!!!!🥰🥰

  1. Elin Kero

   Åh visste inte att det var så i danmark 😀

 3. Elin Atterstig

  Så roligt att läsa alla inlägg om bröllopet! 😍😍 Jag kom genast att tänka på Loka brunn, Grythyttans gästgivaregård eller Blå bergen (glamping) 😊 Inte varit på det senare men verkar så himla fint att vakna upp till utsikten där!

  1. Elin Kero

   Men KUL! 😀 😀 Och jaaaa Loka brunn!! Har varit där en gång och det var så himla mysigt! Skulle lätt vilja åka dit igen! De andra kände jag inte till, så ska genast kolla upp! 😀 😀

 4. Frida Häggström

  Det låter otroligt mysigt med ett litet intimt bröllop i den vackra miljön ❤

 5. Elin

  Så kul att läsa detta!

  Vi gifte oss också ganska litet och åkte sen på spa ett par dagar efteråt. Det var verkligen supermysigt! Så det rekommenderar jag starkt 🙂

  1. Elin Kero

   Men vad fint att höra! Var åkte ni någonstans? Och hur många nätter stannade ni? Kändes det ni valde lagom? 🙂

 6. Åh det är så fint att få följa er bröllops-resa Elin! 😍
  Blir alldeles pirrig av att läsa dina/era tankar, så likt de tankar vi hade med vårt bröllop 2017, vi var bara närmsta släkt (ca 50st) hemma i trädgården med liveband och nästan alla dekorationer mm va hemmapysslade av mig eller loppade. Skulle inte ändra något om jag skulle gifta mig idag igen, så nöjda med vårt lilla bröllop!
  Ska bli så kul att få läsa era fortsatta förberedelser 🥰

  1. Elin Kero

   Men alltså låter så underbart och lovande!! Woho! Längtar så mycket <3

Lämna ett svar

Mer läsning...

Personligt

Mina planer för trädgården 2024!

Eftersom jag precis erkänt att jag hittat min nya stora kärlek till trädgården, så kommer här ett inlägg om vad …

Läs mer →
Personligt

En känsla jag aldrig känt förut

Jag kommer på mig själv med att längta ut. Längta ut i trädgården. Varje morgon när jag slår upp ögonen …

Läs mer →
Fotografi

Planera dina företagsfotograferingar
med hjälp av en Shot List

Har du fotograferat med hjälp av en shot list någon gång? Jag älskar att skapa på känsla; att helt förlora …

Läs mer →