Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

10 frågor om vårt kommande bröllop

1 – Präst eller borgerlig vigselförrättare?

Min sambo ville gärna enligt tradition ha en präst och gifta sig i kyrkan. Jag ville ha en borgerlig vigsel utomhus, men kunde tänka mig att kompromissa så att vi gifter oss utomhus med en präst. Nu blev det dock så att vi väntade för länge med att boka vigselförrättare så ett tag såg det ut som att vi inte skulle få tag på någon alls som är ledig. Vi ba ”jaja, vi får väl ha bröllopet som tänkt på lördagen och sen springa och viga oss borgerligt på söndagsmorgonen…”. Men sen fick vi till slut tag på en ledig borgerlig vigselförrättare. Så nu blir det borgerlig vigsel utomhus i alla fall.

2 – Egna tal eller standard?

Vi har bestämt att vi ska köra på ”standard-tal” under vigseln och i stället skriva brev till varandra på morgonen. Vi känner båda att det känns lite för intimt att prata till varandra framför alla, att det (pga nervositet under vigseln) blir mer genuint om det bara sker mellan oss två och jag kan också tycka att det blir lite press? Att man ska skriva ett lika bra tal som den andra?

3 – Hur kommer vigseln se ut?

Vi har inte börjat planera vigseln än, men om jag får önska fritt så får det gärna bli under ett träd med tyg hängandes ned från grenarna eller framför en båge av något slag. En blomsterbåge är superfint, men kan också tänka mig att återanvända en båge med tyg som en vän till mig hade under sin vigsel. Man gillar ju återbruk liksom!

Det här kommer ju bero jättemycket på val av plats och då vi båda har rörelsehindrade pappor så är framkomlighet viktigare än att det blir estetiskt perfekt. Så vi får se var vi blir av. En ceremoni blir det ju oavsett och jag kommer nog kolla på min blivande man ändå 😉

4 – First Look eller ej?

Jag tycker att det är gulligt med First Look och eftersom jag har erfarenhet av att fotografera det så vet jag också att det alltid bli så himla fina bilder! Så det vill jag gärna ha. Dock tycker jag samtidigt att det är lite tramsigt haha. Jag gillar inte att ”brudgummen ska reagera” på brudens utseende men inte tvärt om? Och att det ska vara en massa woooow och tårar. Så det skippar jag gärna. Vill mer att det ska vara en mysstund med fokus på att båda träffar och ser varandra för första gången innan vigseln. Inget wow-vad-du-är-snygg utan mer wow-vad-skönt-att-du-är-här-med-mig-nu <3

5 – Kommer ni ha brudfölje? Blomstermormor/blomsterbarn?

Hade GÄRNA haft en blomstermormor om någon av våra gamla varit i livet, men det är de tyvärr inte </3 Vi kommer inte att ha något brudfölje heller då vi har så få gäster. Jag fick också lite panik över detta då det känns som att man rangordnar sina vänner? Eller är det bara jag som känner så?

6 – Hur går ni in (till vigseln)?

Vi kommer att gå in tillsammans! Känns tryggast så för oss båda. Hade vi inte gått in tillsammans så hade jag helst gått in ensam 🙂

7 – Kommer du/ni ha en ring till?

Jag skulle gärna ha en ring till! Först var jag helt säker på att jag ville ha ringen längst ner till vänster i min board – den som ser ut som en krona med små stenar. Men nu tror jag att jag kanske har ändrat mig? Är inne på att ha något i stil med de fyra till höger i boarden – något mer ”medeltida”/sagolikt. Känns väl himla mycket mer jag, ellerhur?!

8 – Buffé eller bordsservering? Vad blir det för mat?

Det blir delvis buffé och delvis servering. Vi har inte bestämt menyn än, men det blir lokalproducerade och väl utvalda råvaror.

9 – Smaker på tårtan? Eller ingen tårta utan tacos?

Funderar på fika-buffé! Varken jag eller min blivande är speciellt mycket för tårta, även om det är väldigt festligt och fint. Och jag gillar alla otraditionella inslag extra mycket, så tycker såklart det är kul och lite lyxigt om man får gå och plocka lite av varje från gottisbordet. Tänker också att man kanske kan köra brudskålen med mammas hemmagjorda rabarberlemonad?! Eller rabarberlemonad blandat med bubbel?! Kan bli en hit!

Provband en bukett. Den här i 10x större storlek skulle jag gärna ha som brudbukett :))

10 – Kommer ni ha vickning?

Ja! Det är förmodligen något som vi bokar när vi sätter middagsmenyn. Men jag hade annars GÄRNA haft pizza från favorit-pizzerian hemma i Skara som vickning. Så kan våra gäster få smaka på Sveriges godaste kebab 😉

Har du någon mer fråga?
Ställ den i kommentarerna så gör jag en part II!

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Sofia

  Härligt att ni går dit tillsammans! Vi gjorde också så och jag är fortfarande förälskad i grejen med att gå in som individer för att sedan gå därifrån som familj 🙂

  1. Elin Kero

   Känner verkligen exakt samma sak som du! Det är något som är så himla, himla fint i det! 😀 <3

 2. Emmaline

  Åh vad kul att läsa om era planer! <3
  Håller själv på och planerar bröllop för 2023 och nu gick det upp för mig att det är en massa saker jag inte ens har hört talas om.. haha.
  Så länge det blir på en herrgård och god mat är jag nog rätt nöjd. ^^

  1. Elin Kero

   Men det är ju skitbra ju!! 😀 Jag vet nog bara för att jag fotograferat mycket bröllop och alltid varit intresserad av det hehe 🙂

 3. Pamela

  Min syster är präst och jag har frågat henne om det med följe och brudtärnor. Hon säger att de mest brukar vara i vägen och vilja bestämma en massa, plus att det lite är att bekräfta vem som är närmast kompis till bruden. Att det känns lite amerikanskt. Jag har många fina, nära vänner men har aldrig varit intresserad av att ha brudtärnor själv när jag gifter mig.

  1. Elin Kero

   Haha det låter bra att vi valt bort det 😉

 4. Martina

  Gillar verkligen idén med fikabuffe.
  En vän till oss gick bort för några år sedan, alldeles för tidigt, och han hade en önskan att ha fikabuffe på sin begravning där alla gäster tog med sig något. Han var barnsligt förtjust i 7 sorters kakor. Det var så mycket olika bakverk att äta på sen, helt galet.

  Nu kanske man inte får jämföra begravning och bröllop men tycker att idén är fin och även skulle passa in på ett bröllop. Roligt att även gästerna får vara med på ett hörn och jag kan tänka mig när någon berömmer en kaka så säger någon lite stolt och väldigt glad ”den har jag gjort” . Blir kanske ett annat engagemang bland alla kakor.

  Hur du än gör Elin så kommer ditt bröllop bli den allra finaste för just dig och Filip.

  1. Elin Kero

   Låter verkligen som en sjukt bra idé! Ska verkligen fundera på om det går att genomföra på något smidigt sätt 😀

 5. Anna-Maria

  Vad fint att få läsa om ert bröllop! Måste vara spännande och mycket att fixa med. 😊

Lämna ett svar

Mer läsning...

Personligt

Mina planer för trädgården 2024!

Eftersom jag precis erkänt att jag hittat min nya stora kärlek till trädgården, så kommer här ett inlägg om vad …

Läs mer →
Personligt

En känsla jag aldrig känt förut

Jag kommer på mig själv med att längta ut. Längta ut i trädgården. Varje morgon när jag slår upp ögonen …

Läs mer →
Fotografi

Planera dina företagsfotograferingar
med hjälp av en Shot List

Har du fotograferat med hjälp av en shot list någon gång? Jag älskar att skapa på känsla; att helt förlora …

Läs mer →