Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Mitt bröllop – Bröllopsmorgonen

Foto: Jag, mitt i natten

På natten mot den 18 juni låg regnmolnen tunga över sjöarna och kullarna i Vallebygden utanför Skara. Klockan var efter tolv när jag och min blivande man äntligen kröp i säng efter en hel dag av förberedelser. Tröttheten var stor, men pirret ännu större och jag satt länge omsluten av mörkret i den mjuka sängen och blickade ut genom fönstret. Vyn där utanför är verkligen helt otrolig.

Platsen som vi bokat för bröllopet heter Fredrikssons Pensionat Sjöbacka: Ett gult trähus lika otroligt som utsikten bortom det. När man svänger av den slingrande landsvägen så följer en lång grusväg upp mot huset. Trädgården är lummig och blommig och angränsar till en vidsträckt äng, som vid tiden för bröllopet var helt täckt av fluffiga hundkex. När jag kom hit för första gången för ett år sedan så blev jag helt hänförd och på samma gång vildsint förälskad. Det är något speciellt med den här platsen och jag är så otroligt tacksam och lycklig att jag fick ha mitt bröllop här. Platsen gjorde verkligen ALLT.

Fredrikssons Pensionat Sjöbacka. Foto: Linda Eliasson

Foto: Linda Eliasson

Min klocka ringde 06.00 på bröllopsmorgonen. Efter en natt av regn som smattrade mot taket, så började ljuset äntligen återvända och jag kunde skymta blå himmel bakom de flyende molnen. Trött men ivrig tassade jag nedför trappan och ut i trädgården. Min första och enda uppgift för dagen var att ställa ut blommorna som stått och vilat under tak hela natten. Katten Alice höll mig sällskap medan jag rättade till bordsdukar på verandan, kollade till vaserna på stolarna vid vigselplatsen och slutligen ställde upp hinken med blommor på den gamla vagnen på framsidan där Välkomstdrinken senare skulle hållas.

Det är någonting som är så himla speciellt med att vara vaken före alla andra. Och kanske extra speciellt att vara den första och enda vaken på sin bröllopsdag. Stillheten och lugnet, ensamheten.. innan livet börjar rusa och munnen går i ett.

Vigselplatsen i bakgrunden, vagnen med välkomstdrinken i förgrunden. Foto: Linda Eliasson
Jag ställer i ordning blommorna (egen bild).

Detaljer från vigselplatsen. Foto: Linda Eliasson

Mysigaste katten Alice och jag (egen bild).

07.00 var det dags för frukost, sedan skulle min blivande man, hans syster, min syster och min systers kille ta över och fortsätta ställa i ordning allting, medan jag gick upp för att göra mig i ordning. Vid den här tiden hade solen börjat kika fram mellan molnen och den strömmade stundtals in över det vita bordet framför fönstret där jag började plocka fram mitt smink. Jag satt först helt i tystnad framför fönstret. Doften av den lummiga trädgården utanför fyllde rummet, fåglarna sjöng vackrare än någon musik jag någonsin lyssnat på och sjön och berget där borta i fjärran gav mig gåshud.

Tänk att jag ska gifta mig idag.

Halsbandet är en gåva från min syster och mina örhängen köpte jag från Skat Jewelry efter att ha sett att min svägerska hade ett så fint smycke från dem. Den gamla, snirkliga ringasken är ett loppisfynd som jag klädde med tyg från min brudklänning <3

Jag skrev mitt vigsellöfte till min blivande man den morgonen. Livet hade gått i ett i 3 veckor och jag hade helt enkelt inte haft varken ro eller tid att sitta ned och skriva. Men det blev på något sätt extra fint att skriva det just under bröllopdagens första timmar. Ännu kvar i lugnet betraktade jag min egen spegelbild medan jag stök på bassminket med en borste och på 0,2 sekunder skrynklades mitt ansikte ihop och en tår vacklade i ögonvrån. Tänk att jag skulle få gifta mig med mannen i mitt liv! Den vackraste själen jag känner och någonsin känt.

Om jag redan gråter – hur ska det då gå när jag ska säga detta högt?, tänkte jag och sms’ade syrran:

Fortsättning följer…

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Så himla fint skrivet och vackra bilder. Jag sitter här med tårar och ser fram emot nästa del!

  1. Elin Kero

   Men vad gullig du är Jenny!! Tack så jättemycket <3

 2. Felicia

  Åååh vad fint <3 Ser så mycket framemot att läsa mer!

 3. Elin Atterstig

  Åh vad det här inlägget berörde Elin. Helt fantastiskt att få läsa! Tack för att du delar med dig av så mycket. ❤️ Det är så roligt att läsa och jag sitter här tårögd.

 4. Soledad

  Så vackert skrivet du måste skriva en bok du är så fantastisk ! Och all lycka och framgång till er två så fint par ! Mvh soledad

 5. Pshild

  Så vakkert🤍🤍🤍

 6. Hanna Marie

  Åh så vackert skrivet, du fångar verkligen känslan och pirret på tidiga morgonen ens bröllopsdag. Jag minns hur jag både ville pausa tiden för att få stanna i känslan för alltid, men också snabbspola för att komma fram till ögonblicket man skulle få säga ja.

  Ert bröllop verkar ha varit helt magiskt. Stort grattis till er båda! Jag har följt dig sen typ bloggvärldens begynnelse och det är så fint att du bjuder in oss att få ta del av det här steget i ditt liv. Och på ett sånt inspirerande och fint sätt! Hade jag inte redan varit gift hade jag skickat grova hintar till min man om att det var dags att tie the knot…

Lämna ett svar

Mer läsning...

Personligt

Mina planer för trädgården 2024!

Eftersom jag precis erkänt att jag hittat min nya stora kärlek till trädgården, så kommer här ett inlägg om vad …

Läs mer →
Personligt

En känsla jag aldrig känt förut

Jag kommer på mig själv med att längta ut. Längta ut i trädgården. Varje morgon när jag slår upp ögonen …

Läs mer →
Fotografi

Planera dina företagsfotograferingar
med hjälp av en Shot List

Har du fotograferat med hjälp av en shot list någon gång? Jag älskar att skapa på känsla; att helt förlora …

Läs mer →