Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Ibland måste man starta om

– 13 juli 2020

Välkommen hit, till min nya myshörna. För rätt myskänsla rekommenderar jag att du lyssnar på ”Becoming one of The People” från filmen Avatar. Jag sitter och lyssnar på den nu och det känns lite trolskt allting. Det är lite som att jag öppnat en helt ny bok (vars omslag jag valt med omsorg) och att jag nu skriver mina första ord med den finaste handstilen jag kan…

Det känns fint att få starta om på nytt. Hejdå nevnarien.se och hej elinkero.se/blogg. Det har varit läskigt, spännande och himla välbehövligt. Läskigt för.. tänk på allt jag har byggt upp på gamla bloggen?! Spännande, för vem vet vad som händer när inspirations-spinneriet drar igång? Välbehövligt för att jag har känt det som att jag behövt bära hela gamla bloggens arkiv varje gång jag gått in på den. Tungt som bara den, det kan jag lova.

När jag för första gången klev in här på nya bloggen efter att jag gjort i ordning den, så kändes det som att jag äntligen kunde andas igen. Allting kändes lätt. Lekfullt. Roligt. Och härligt.

En anledning till att jag valde att starta om helt på ny kula är att det blev kaos när jag flyttade från blogg.se till Wordpress för två år sedan. Tänk er alla tiders största hoarder som ska flytta från ett hus till ett annat utan att först sortera och organisera. Det var som att jag föste ned allt jag ägde och hade i lådor, flyttade över det och hällde ut det på golvet på nya stället.

Tänk er att försöka sortera 3 600 inlägg där det saknas bilder och formateringen är skit. Inte kul.

Nä, så det kändes bara rätt att börja om. Dels för att få tillbaka kontrollen över innehållet. För att vara säker på att när någon googlar någonting och hamnar här inne, så ser allting bra och representabelt ut. Bara känslan att få börja berätta sagan om mig på nytt, med min vuxna röst känns fint.

Jag har så mycket jag vill berätta om.

Om du fick välja ett inlägg av dessa som du är sugen på att läsa det närmaste, vilket skulle du välja?

– Allt om vårt hus: Hur vi hittade det, hur stort det är, vad det kostar mm

– Om omställningen från att alltid handla nytt, till att bli helt tokig i Second Hand

– De allra bästa och de allra, allra sämsta delarna med att bo på landet

– Mina business-favoriter. Tips på program & tjänster som underlättar mitt liv som företagare

– Eller mer om att vara högkänslig, introvert och/eller ha social fobi

Let me know om det är något som ser galet ut här inne. Svårt med olika skärmstorlekar och sånt där. Annars.. ses vi snart igen med ett nytt inlägg!

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 58 kommentarer

 1. Sofia

  Allt om huset är kul 🙂

  1. Elin Kero

   Yaaay min första kommentar på nya bloggen – vad kul! 😀 😀 Och vad roligt att du tycker det! 😀

 2. Sara i Åre

  jag vill läsa om allt! fast mest om introvert och hur det funkar som företagare!

  1. Elin Kero

   Men vad kul Sara! 😀 😀 Och det är ett supertema på inlägg! 😀

 3. Woop! Så pepp på nya bloggen. Får inspirations-rysningar av hela grejen du skriver om att börja på ny kula, med ny blogg och ny design. Är ju själv en sucker för att köpa nya anteckningsböcker så förstår analogin hehe.

  Jag läser såklart gärna om business-tips 😍 Men även nyfiken på för- och nackdelar med att bo på landet.

  1. Elin Kero

   Wohooo! Jag var pepp redan innan, men är extra pepp nu när jag får dela med mig av det jag jobbat med såklart ;D Alltså bara grejen att jag har typ 85 idéer på blogginlägg jag vill skriva – har inte känt så på många år. :’) Är också en sån där som alltid tittar efter nya anteckningsböcker. Skulle nog ändå kalla mig samlare, hehe.. Så det är ju faktiskt lite knäppt att jag har hållit mig till samma blogg i 13 år 😉 Fast jag har väl fått ut lite av känslan genom att kunna ändra design osv. Men att börja om på nytt är verkligen en sjuuukt härlig känsla! 😀 😀

 4. Petra

  Va härligt med en nystart att göra precis vad du vill med! ☺️ Älskar när du pratar om foto, du får gärna nörda ner dig i mer analogt! Högkänslighet är också spännande och likaså hur det är att bo på landet 🥰

  1. Elin Kero

   Juste, analogt skulle jag ju skriva om! Kul att höra vad du är intresserad av 😀

 5. Elin Atterstig

  Åh vilken superfin blogg! Wow vilket stort projekt att bygga upp nytt och starta om, sååå himla bra jobbat! Allt ser ju helt fantastiskt ut och jättemysig stämning! 😀 Jag vill läsa om alla de där inläggen 😀 så jag kan inte välja en! Haha!
  Så kul att det fanns flera nya inlägg att läsa redan nu! <3

  1. Elin Kero

   Men tack Elin!! Det har verkligen vart mycket jobb och tagit tid, men det har varit så kul också! Att sitta och fixa och pyssla med detaljer och uppdatera guider så att de motsvarar vad jag vill förmedla just NU! 😀 😀 Wie och vad kul att du tycker det!! 😀

 6. Astrid

  Tycker det är jättefint här! Kul med ”bloggflytt”. Känns lite som när nån har flyttat irl och man kommer på lite husesyn, haha. Jaha, så där har du sovrummet jahaja, och en liten garderob bredvid så praktiskt och fint. 🙂 Ska bli toppen att få följa dig härifrån 🙂

  1. Elin Kero

   Hahah men ellerhur?! Tar ju alltid en stund att lära sig planlösningen efter att bara se bilder, men sen en dag är även ni som tittar in hemmastadda 😉

 7. Sandra Leone

  Åh, jag tyckte att alla inläggsidéerna verkade megaintressanta!

 8. Iza

  Allt låter suveränt kul ! Jag tycker också det där med högkänslig och allt är sjukt intressant att läsa om. Det, liksom allting annat kan skilja sig så mycket från person till person. Jag, med både HSP personlighet, samt min borderline kombinerat är … kul. Ibland. Inte jämt. Men jag älskar att läsa om hur andra är lite kring det hela. Det är så vanligt att alla numera är högkänsliga dessutom. Så liksom, det är intressant att se fler och höra fler prata om det. Ska bli superkul och få följa med från början på din nya blogg

  1. Elin Kero

   Men vad roligt! Jag vill också skriva om det för att då kanske jag får höra lite tankar från andra som känner likadant – alltid lika intressant 😀 Jag hade faktiskt inte läst på om HSP fram tils för typ.. ett år sedan. Då trillade poletten ned. Har hört andra prata om det förut och min mamma har tjatat på mig om att vi är empaths, men jag ba ”vadå, nä…” 😉

 9. Hanna

  Vill läsa om allt!!!

 10. Akleja

  Spännande! Och så luftigt och fint det blev. Kul att du fortsätter blogga. 😊

  1. Elin Kero

   Men vad roligt! Vad glad jag blir! 😀 😀 <3

 11. Emilie

  Vad fint det blev med nya bloggen, känns verkligen som du hittat rätt! Superkul att du väljer att fortsätta blogga tycker jag 😄
  Jag läser alltid från min iPhone (XR) och det enda som ser lite tokigt ut är att det inte är någon marginal så texten ligger ändå ut i kanterna på telefonen. Annars ser det bra ut från telefonen 🙂

  Jag läser gärna om erat hus, livet på landet och social fobi och överkänslighet. Gillar också listor som jag såg att du gjort i ett annat inlägg 🙂

  Ska bli spännande att fortsätta följa dig här!

  1. Elin Kero

   Tack för feedback! Alltså jag fattar inte vad jag gör för fel hahaha… jag hade först massor av marginal så försökte ta bort men ingenting hände. Och nu är det helt plötsligt 0 marginal. Så jag gick in för att lägga in igen och nu försvann min header hahah… aaaah…. hade glömt hur många grå hårstrån man fick av sin bloggdesign back in the days 😉 😉

   Och så kul att höra!! TACK 😀 😀

 12. Charlotte

  Åh jag vill gärna läsa mer om den sista punkten! Såå kul med ny blogg!!

  1. Elin Kero

   Men vad roligt!! Och vad glad jag blir!! Så makalöst taggad! 😀 😀 (Märks på antalet utropstecken hehe)

 13. Theres

  Stort grattis till ny blogg! 👏 Omöjligt att välja ett inlägg, jag rangordnar 😄

  1. Om second hand
  2. Om huset
  3. Om landet
  4. Business-favoriter
  5. Högkänslighet

  1. Elin Kero

   I like! Rangordning är awesome 😀 😀 TACK! 😀

 14. Linda

  Vill läsa om allt !

 15. Johanna O

  Åh så himla bra det blev med nya bloggen!! Superfint 😍 heja dig du är grym! Jag tycker alla inläggen verkar spännande, hoppas på att alla dyker upp! Men måste jag välja så det ”bästa och sämsta med att bo på landet”. Ser så fram emot att hänga med och inspireras och följa dig här på nya bloggen 💕🌸

  1. Elin Kero

   Men tack Johanna! Vad glad jag blir!! 😀 😀 😀 Det verkar som att det finns intresse för alla så då kommer samtliga att komma upp, men kommer påverka lite vilken ordning jag lägger ut dem 😀 TACK så mycket för peppen! 😀 <3

 16. Malin

  Åh va roligt att du är tillbaka, och i ”ny tappning” dessutom 😍 får en riktigt mysig känsla av att komma in här och läsa! Ska bli så kul att kika in här hos dig framöver 🌸

  1. Elin Kero

   Ja! Alltså det var lite läskigt när jag skulle ta beslutet, men nu känns det bara helrätt! Känns mysigt för mig att komma in här och få skriva också – inte alls samma ”ångest” som jag haft tidigare, där jag känt att jag borde vara på ett sätt som jag var förr. Om du är med på vad jag menar. Nu känns det mer som att det är okej att jag får vara och göra som jag vill här och nu 😀 Har liksom inget gammalt att jämföra med 😉 Tack för peppen!! 😀

 17. Ulrica

  Vad roligt att du är igång igen! 😃👍🏻
  Jag skulle gärna läsa om alla de ämnen du tog upp, och också få tips om hur man får till bra och skarpa bilder på sociala medier, dvs hur man ska tänka kring redigering, bildstorlek, upplösning etc. Går det ens att lägga upp skarpa bilder på Instagram liksom, jag tycker alltid det blir grynigt om man zoomar bara lite!? 😂
  Det ska bli kul att följa denna nya blogg!

  1. Elin Kero

   Jag har skrivit ett inlägg om hur jag tänker kring instagram här: https://elinkero.se/spara-for-instagram/ 😀 Just upplösningen spelar ingen roll för webben, utan det är bara viktigt när du ska skriva ut! 😀 Men ang det där med att zooma så blir det alltid suddigt – så himla tråkigt! Om Instagram inte jobbar på en uppdatering i framtiden så kommer det nog förbli så

 18. Cecilia Gustafsson

  Men alltså wow, vad fint du har gjort! Du har verkligen fått till en myskänsla 🧡 Jag har faktiskt ett musiktips till dig, The last of us – Gustavo Santaololla, den är helt magisk!
  Angående inläggen är det svårt att välja en, så jag gör en topp tre.
  – Det sämsta med landet. Är såå nyfiken på vad det kan vara. Själv så älskar jag landet, och min absolut största dröm är att ha en litet hus på landet.
  – Allt om huset.
  – Business-favoriter.

  Du är så bra, Elin! 🧡

  1. Emma H. Kullin

   Så kul att få besöka din nya blogg! 😀 Och vilka bra inläggsidéer! Jag är extra pepp på att läsa om det bästa och sämsta med landet, och om att vara HSP och introvert (för det är jag också). Kram <3

   1. Elin Kero

    Men vad glad jag blir att du tycker det Emma! Woop woop woop! Blir så taggad då <3 Massa kramar!

  2. Elin Kero

   Men TACK Cecilia!! Vad glad jag blir!! ”Mysigt” är nog den bästa feedbacken man kan få! <3 Lyssnar på ditt musiktips nu - låter så trollskt 😀 Tack för dina fina ord <3

 19. La Linda

  Åh va spännade och FIIINT det är här! Lite pirrigt även för mig som läsare att traska in på helt ny mark, där färgen typ knappt har torkat. 🙂

  Jag vill läsa om ALLT som är Elin! ❤️

  1. Elin Kero

   Yay! Men TACK LaLindis! Blir så glad :’) <3

 20. Elin

  Vad fin din nya blogg är. Har följt dig nu i typ 5 år men inte ofta jag kommenterar. Skulle tycka allt är intressant att läsa om men om man måste välja av de 5 du räknade upp skulle jag välja om att handla Second Hand, mest för att jag är ett stort second hand fan hahaha.

  E

  1. Elin Kero

   Men vad glad jag blir!! Tack så mycket 😀 Och second hand ska det definitivt bli :))

 21. Johanna

  Jag vill helst läsa om secondhand, eller nej: om huset. För det jag vill se mer av är att hitta kläder secondhand och efter att följt dig ett tag har secondhand oftast handlat om korgar, porslin och möbler.

  WOW vilken drömmig design! Älskar den <3

  1. Elin Kero

   Det är ju för att second hand-inredning är det bästa jag vet och därför typ det enda jag kollar efter 😀 Jag tycker det är svårt att hitta kläder second hand :/ Tack så mycket 😀 😀

 22. S

  Fint inlägg, gillar ditt sätt att beskriva saker 🙂 Är väldigt nyfiken på hur ni hittade huset och sen plus och minus med att bo på landet!

  1. Elin Kero

   Men vad glad jag blir! Tack så mycket 😀 Och tack för input på vad du vill se! 😀

 23. Sandra

  Alltså Elin <3 vilken fin blogg !!
  Vill läsa om ALLT såklart !! Gillar oxå second hand och återbruk, älskar dina videos du tidigare gjort när du varit på ”loppisrunda”
  Huset ni bor i och omgivningarna är oxå supermysigt att läsa om såklart !! Fototips och trix för inspiration…jaa du hör ju ! Allt <3

  1. Elin Kero

   Men tack Sandra!! 😀 😀 Tack för dina tankar! 😀 😀 <3

 24. Ida

  Vill läsa om allt men speciellt livet på landet och second hand!!

 25. carro

  social fobi! bloggen ser fin ut 🙂

 26. Andrea

  Yay, grattis till nya bloggen! Hur mysigt som helst här inne ju. Fattar precis, en rejäl utrensning kan kännas läskigt, men gud vad bra man kan andas efter det! ”If it sparks joy” osv 🙂

  Läser gärna om allt du föreslagit, haha! Är intresserad av allt det, så kör på bara. Heja! 🙂

  1. Elin Kero

   Men tack Andrea, vad glad jag blir!!! 😀 😀 Förändringar är alltid läskiga, men när de väl är genomförda så är det verkligen sååå skönt! 😀

 27. Tina

  Åh så fint du har fått det här Elin!
  Förstår dig då jag själv har flyttat bloggen från olika ställen. Även om min blogg med inlägg och kommentarer så små att det nog rymdes i en ettrums lägenhet istället för ett stort slott som du har 🙂

  Jag befinner mig också idag på egen ”mark” där jag rår över mitt egna rum så att säga.
  Jag vill gärna läsa mer om den introvertas vardag och tankar hos dig, då detta har lyft mig som du vet 🙂
  Jag skulle också gärna vilja veta vad din vackra bok heter som du har med på bilden med de blå blommorna där det står ”Idag är jag tacksam för….
  Det ser ut som en anteckningsbok eller kalender. Så tips även på detta med antecknings böcker, pennor, ja sådant som gör livet vackert och att få njuta av runt omkring sig.

  Det här med att göra om, ta nya steg i livet och att andas bättre när energierna är lättare och renare…. så känns det för mig nu när jag gör helomvändning med ett helt nytt koncept men oj vad det känns rätt från hjärtat! Det känns som att det är nu som jag verkligen kommer till min rätt. Förr har jag varit i helt fel forum känns det som.

  Önskar dig fantastiska dagar i denna vackra svenska sommar!

  Vänliga hälsningar Tina

  1. Elin Kero

   Men tack Tina!! 😀 😀 Vad glad jag blir! Och jaa, men känslan är ju ändå den samma tänker jag! Nystart är alltid härligt och framför allt att få ordning på det man har och inte leva i ett konstant flyttkaos – oavsett hur mycket saker/inlägg man har 😀 😀

   Anteckningsboken heter Morgondagboken och är gjord av Sanna Sporrong! Den är helt magisk – hon har massor av böcker och kan varmt rekommendera samtliga. Superbra kvalitet och massa rum för utveckling och tankar 😀

   Och låter fantastiskt! Det kan aldrig bli fel när man följer sin egen röst <3

   Massa massa kramar!

 28. Hurra vad skoj att du fortfarande är i gång! Uppskattar verkligen dina inlägg! Nytändning tyder på att du blir kvar i gemet! LOVE IT!

  1. Elin Kero

   Men yay vad glad jag blir Anna-Sofia! 😀 😀 😀

Lämna ett svar

Mer läsning...

Personligt

Recept: Rabarberlemonad – sommarens godaste dryck!

Jag har aldrig varit helt förtjust i rabarber – varken i efterrätter eller som rabarbersaft. Men det finns ETT undantag …

Läs mer →
Personligt

Mina planer för trädgården 2024!

Eftersom jag precis erkänt att jag hittat min nya stora kärlek till trädgården, så kommer här ett inlägg om vad …

Läs mer →
Personligt

En känsla jag aldrig känt förut

Jag kommer på mig själv med att längta ut. Längta ut i trädgården. Varje morgon när jag slår upp ögonen …

Läs mer →