Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Starten på ett nytt fotoprojekt | v2 2021

Jag väntar alltid hoppfullt på snö, även om jag vet innerst inne att chansen inte är särskilt stor att få njuta av snö när man bor i södra Sverige. Så att få vakna upp till en måndag som skulle innebära 15cm nysnö var helt sagolikt.

Huset alltså. Så magiskt fint du är, helt snöklädd <3

Jag och mamma går ganska ofta på morgonpromenader tillsammans numera (vi träffas inte fysiskt, men vi har varandra på telefon när vi är ute) och det är så mysigt! Den här morgonpromenaden med henne var fylld av yvig snö och jag kunde liksom inte tro mina ögon.

Upptågen med min granne Evelina fortsatte (förra veckan åkte vi ju skridskor!) och denna gång byggde vi snögubbar, snölyktor, gjorde snöänglar och åkte pulka. Snögubbarna heter Regina och Harald – men Harald är fransk, så man säger inte H utan bara ”Arald” haha 😉

Jag flyttade ju mitt företag till en lokal i Nora i höstas och nu har jag äntligen intrett klart mitt gamla hemmakontor – numera pysselrum! Älskar hur det blev med det här mörkbruna bordet och alla detaljer. I den genomskinliga ramen har jag ett John Bauer-frimärkshäfte!

Tyvärr blev det plusgrader samma kväll som det mesta av snön föll. Så allt smälte.. och sedan frös det på natten och morgonen därpå. Så trots broddar vågade jag inte gå ut på min morgonpromenad. Så jag gick och satte mig på en sten bakom ladugården i stället (med underlag förstås!) och andades in morgonsolen.

Jag var tillbaka i studion efter jullovet för att packa prints och det snöade så galet vackert! Älskar att vara här i vår studio och äntligen börjar vi också komma i ordning! Snart kan jag visa er hur vi har det här <3

Mina älsklingar i fönstret. Hur ska jag INTE kunna posta bilder på dem varje vecka?! Haha.

Den här veckan påbörjade jag också ett stort syprojekt! Jag syr en klänning till en fotografering som jag ska göra, där jag ska klä upp mig till ”Snödrottningen”.

För i höstas dressade jag mig ju som ”Höstdrottningen” och jag fick mersmak! Tror att det här kanske blir mitt nya årstidsprojekt?! Men istället för att fotografera en plats varje månad i ett år, så vill jag dokumentera de fyra årstiderna med sagotema, där jag klär upp mig som en ny drottning för varje årstid. Tror och hoppas att det kommer bli så himla fint!

Snödrottningen (som kanske då egentligen skulle heta vinterdrottningen) kommer dock bli svårast, eftersom jag måste tajma fotograferingen med vädret så att jag får snö i bild. Inte så enkelt när man inte bor norröver…

Till fotograferingen har jag fått låna den finaste peruken någonsin! Aaaah det kommer bli SÅ bra!!

Så glad att jag får gå så nära dem att jag kan ta en sån här bild nu. I början flydde Pacina ur sängen så fort vi kom upp på övervåningen eller in i rummet. Och nu lyfter hon liksom inte ens på huvudet när vi kommer in och grejar. Tillit <3

Popcorn har varit ganska chill sen hon kom in. Man märker att hon blir lite spänd när man är i närheten. Hon ligger kvar med huvudet i ”viloläge” men man ser på hennes ögon att hon sneglar på en när man rör sig i rummet.

Tankar och tips från veckan:

His dark materials. Det här tipset har egentligen inte alls med denna vecka att göra, men jag kom på att jag helt glömt att tipsa om denna serie på HBO. SÅ galet bra!

Weaver of fate med Brothers of Metal. Är helt besatt av denna låten just nu. Hela det albumet är också otroligt bra om man gillar den här typen av musik.

Appen P tracker. En app som loggar ens menscykel, där man kan göra anteckningar och notera humör och symptom. Jag ska erkänna att jag hade 0 koll på min cykel fram till 2018, när jag började göra loggar i min Bullet Journal. Kan liksom inte fatta varför jag aldrig blivit rekommenderad att göra detta tidigare?! Plötsligt insåg jag hur mycket av mitt liv som inte är sammanträffanden, utan som är påverkat av menscykeln och en helt ny värld öppnade sig. Nu har jag gått över från att rita i min Bullet Journal till att logga i denna app istället och jag har super-koll på när nästa mens kommer och när det inte är lägligt att planera in några större projekt 😉

Tack för att du kikade in denna veckan! 😀 <3

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Mikaela

  Hej Elin!
  Jag måste börja med att tacka för all härlig inspiration som du ger. Det var en slump att jag hittade din kanal på Youtube för någon månad sen och har sedan dess varit helt fast.
  En härlig blandning av precis sånt som jag gillar och livet på landet. Du verkar vara en så fin och genuin människa.❤️

  Det är tack vare dig jag återfunnit lusten att börja fotografera igen och verkligen sätta mig in i Photoshop ordentligt. Det är ett av mina mål för året.
  Nu längtar jag så efter att Prinsessan och Björnen ska flytta in hos mig, den verkar vara på väg med posten idag.
  Önskar dig en fin dag. ❤️
  Kram Mikaela

 2. Lovisa

  Låter som en härlig vecka! Önskar snön kunde få ligga kvar här nere i Köpenhamn också, men inte än så länge. Men så länge det snöar är jag glad, det skapar sån stämning! ❄️

 3. Ida

  Men hur drömmigt är inte huset i snö?? Så himla fint <3 Och ditt pysselrum blev ju bara hur mysigt som helst, det ser både inbjudande och inspirerande ut!

  Spännande med ditt nya sömnadsprojekt också, älskade bilden du postade i höstas med lövkronan så se fram emot mer på samma tema! 😀

 4. Åh ditt pysselrum alltså! 😍 Så avis! Ser supermysigt ut. Och ser SÅ mycket fram emot att se hur nu fixat i lokalen. Extra kul att man nu varit där och sett den ”live” hur den såg ut innan.

  Angående tipsen! His dark materials – så bra! Jag och Max läste alla tre böckerna här inför säsong två. Så bra böcker. Läste Guldkompassen som liten men kunde uppskatta dem så mycket mer nu.

  Så kul att du gillar Brothers of Metal – för det är min brorsas och mina kompisars band!! Från Malung och Falun. Min brorsa hade metal band med flera av dem under min tonårstid. Jag spelade el-fiol i ett kortvarig projekt med några av dem också. Vilka tider när jag var med i metalband 😂😂😂

 5. Elin Atterstig

  Ååh så glad jag blev att det fanns ett nytt inlägg när jag gick in här 😀 Verkar som en rolig vecka! Och så mysigt att se bilderna på katterna tillsammans. Ska bli spännande att se snödrottningen sen 🙂 Och så kul att se din ring i bild, den är såå fin! Vore roligt med ett inlägg om ringarna <3

 6. Morgan

  Kul att läsa om vad som hänt och vad som är på gång. Visst blir naturen annorlunda med snö, vackert!

 7. Hej Elin!
  Vad härligt det är med snö och vintriga dagar. Glad att det tillslut kom till södra Sverige också. Jag hittade till din blogg och Instagram nyligen, och tycker att du skapar så mycket fint och bra. Jag har tidigare bott i Örebro och även utanför, precis som du gör nu. Ha det fint, ska bli kul att följa dig 🙂

  1. Elin Kero

   Så himla sent svar! Har inte varit inne på min blogg på ett tag! Men så himla fint att du är här!! 😀 <3

 8. Frida

  Så mysiga tider nu 🥰

Lämna ett svar

Mer läsning...

Personligt

Mina planer för trädgården 2024!

Eftersom jag precis erkänt att jag hittat min nya stora kärlek till trädgården, så kommer här ett inlägg om vad …

Läs mer →
Personligt

En känsla jag aldrig känt förut

Jag kommer på mig själv med att längta ut. Längta ut i trädgården. Varje morgon när jag slår upp ögonen …

Läs mer →
Fotografi

Planera dina företagsfotograferingar
med hjälp av en Shot List

Har du fotograferat med hjälp av en shot list någon gång? Jag älskar att skapa på känsla; att helt förlora …

Läs mer →