Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Det här vill jag göra 2021!

Om ni hade frågat mig den 1 januari vad mina mål för 2021 är, så hade jag förmodligen spytt i handen. Ungefär så taggad var jag på att ’ta nya tag’ och börja om från början. Jag brukar gilla nyår och jag brukar gilla nystarter. För då få man en chans att ta alla de önskningar, måsten och idéer som man inte tagit tag i, som står som ett smutsigt moln omkring en, och sudda ut dem helt. Så att man kan andas helt klar och krispig luft för en stund, innan ett nytt virrvarr brusar upp igen.

Det här nyåret har det där molnet inte riktigt kunnat suddas ut helt och jag antar att det är därför jag har varit så opepp. För att allting fortsätter att vara precis som det varit, hur mycket jag än låtsas att det inte gör det.

Men det sagt så har det gått ett par dagar nu och jag har landat i käslan av att allt inte börjar om, men att jag kan välja att låta några saker göra det. Som t.ex. mina förväntningar på mig själv och det jag vill göra.

2021 vill jag…

– Ta mer vardagsbilder.

För några år sedan började jag med veckosummeringar på bloggen. Helt vanliga, enkla summeringar av vad jag gjort och vad jag tänkt på, tillsammans med några iPhone-bilder från veckan. Detta resulterade i en stor samling helt underbara vardagsbilder vid årets slut, som berikat mina fotoböcker så himla mycket.

Jag slutade med dessa summeringar för typ två år sedan och har inte tänkt så mycket på det – förrän jag satte mig ned och skulle göra en fotobok om 2020 och insåg att jag knappt tagit några vardagsbilder alls. För de ögonblick när telefonen åker upp så filmar jag alltid till instastory och filmer kan man inte göra fotoalbum av… så himla trist!

Så mitt största mål för året är att komma ihåg att ta helt vanliga bilder med mobilen av helt vardagliga ögonblick. Kanske att jag skulle ta hjälp av summeringar igen? Veckosummering eller månadssummering? Vad tror ni?

– Satsa på min onlineshop

Jag har en shop, där jag i skrivandets stund bara har en enda print. Ett tag sålde jag även Photoshop Actions och tanken är att de ska upp i shopppen igen (de försvann tillfälligt för att jag bytt plattform för min shop). Men nu vill jag alltså utvidga. Jag vill att det ska finnas massor av material att gotta sig i där. Fler prints, fler actions, minikurser (som man kan investera i och gå precis när man vill), guider, djupdykande behind the scenes-filmer och annat kul!

– Göra ett nytt försök med odling och bara satsa på blommor

Jaaa alltså idén om att odla mina egna grönsaker finns kvar, men jag känner att det kanske ligger lite längre fram i tiden. Förra året odlade jag för första gången och det var visst betydligt mer att tänka på än vad jag hade trott. 😉

Eftersom jag inte gillar att läsa på och sedan ’göra som man ska’, utan hellre testar mig fram för att det är roligare, så tror jag att jag ska börja med något som jag har mindre krav på: Blommor. Så i år blir det bara blommor.

Jag funderar på att odla luktärt, aster och sommarmalva.
Odlade rosenskäror förra året men gillar inte deras bladverk. Lite synd, för blommorna är jättefina och räckte till så många fina buketter ända in på hösten!

– Börja planera vårt bröllop (!!)

Känns fortfarande overkligt att skriva om, prata om och tänka på att vi ska gifta oss. Men det ska vi ju – 2022 är tanken. Så i år vill och ska vi börja med bröllopsplaneringen. Och det kommer bli svårt, eftersom vi varken har någon sån där självklar tid och plats då/där vi vill gifta oss. Just nu är det som att vi kan tänka oss lite var som helst, vilket gör att möjligheterna blir oändliga = svårt. Svårt, men kul!

– Börja göra kortare fotorelaterade videos på IGTV

Jag har länge känt att jag vill göra mer fototips i videoformat. Jag har testat att lägga upp på Youtbe (både för länge sen på min vanliga Youtubekanal, men de senaste tre åren på min och Emelie Bernborgs kanal Golden Hour Series). Men jag känner att det blir för maffigt. Både för mig att skapa och för er att titta på.

Så i år vill jag åtminstone testa att göra mer rörliga tips till IGTV. Korta, enklare videos om t.ex. vad som finns i min kameraväska, hur man kan tänka när man ställer in inställningar och typ… tankar kring skapande? Vad tror ni om det?!

Fler saker jag vill göra,
men som inte behöver närmare beskrivning:

– Testa på att skapa med lera

– Sy en sommarklänning

– Släppa ut katterna, så att de kan få springa ut och in precis hur de vill (vi måste dock se till att båda känner sig trygga hos oss först).

– Lösa situationen med vår veranda, så att den inte konstant ser ut som en soptipp för att vi ställer alla saker där som vi inte vet var vi ska göra av.

– Träffa min familj!!!!! Hoppas att vaccinet kan hjälpa oss med det <3

Nu vill jag höra – vad har du för mål eller önskningar för 2021?

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Lovisa

  Små veckosummeringar låter hur mysigt som helst, det skulle jag älska att läsa!

  Mitt fokus det här året blir tre saker: aktivt arbeta för att landa mer i mig själv och nuet, starta om mitt förhållande till min kreativitet och skapa ett balanserat karriärsliv utifrån det, och kasta mig ut i äventyret att bli mamma 😅

  Jag älskar också nyåret som en nystart, och såg en video om ett spännande koncept att ha en intention för varje kvartal (istället för det traditionella nyårslöfte) och tänkte testa det i år!
  Som vedkommande sa så är ju ens motivationer och behov växlande under året, och om man delar upp det kvartalsvis istället än ett helt år i taget, så är det lättare att behålla sitt fokus och snabbt nog att man ser resultat på det man gör, men ändå har tid att djupdyka i sin intention under tre månader.

  Jag tänkte dela in året så här:
  • Kvartal 1: Närvaro (fokus på födseln, yoga, mina nära relationer, och mindfulness)
  • Kvartal 2: Balans (fokus på att lära känna sig själv och babyn på ett kravlöst sätt, och att så smått börja utforska kreativiteten igen, också kravlöst)
  • Kvartal 3: Kreativitet (fokus på att hitta min inspiration och kärlek till kreativiteten och ”rehabilitera” det förhållandet, som blivit lidande av dåliga vanor under för lång tid, och utforska hur jag vill att mitt livspussel ska se ut framöver – allt gjort väldigt kravlöst och öppet)
  • Kvartal 4: Fokus (att skapa jobbmöjligheter utifrån det jag vill göra och återupptäckt under kreativitetsfasen, att zooma in på det som ger mening för mig, både inom jobb, familjeliv, och mitt välmående)

  Är väldigt pepp på att se hur det kommer funka!!

  1. Elin Kero

   Men gud vad intressant! Så himla bra tanke och roligt att läsa om dina planer för året och framför allt dina kvartal! Jag tror det skulle fungera ganska bra på mig. Jag har sånt himla fokus på mina tankar kring nyåret i ungefär.. ja.. tre månader haha! Sedan glömmer jag bort vad jag skrivit upp och i december blir det mer som en överranskning – vad jag önskade tidigare under året 😉

 2. Julia Nilsson

  Hej Elin! 😀

  Jag tyckte verkligen om dina veckosummeringar som du gjorde tidigare, dem gav en rolig inblick i din vardag, så du får gärna börja om med dem igen (om du själv känner för det)! 🙂 Jag tycker att det låter som en bra idé med fotorelaterade videoklipp på IGTV! 😉 Stort lycka till med dina idéer och mål! <3

  Mina egna mål för år 2021:
  – Springa 1 mil
  – Läsa mer böcker
  – Spara mer pengar
  – Köpa hus
  – Utvecklas som hobbyfotograf (+ ta mer vardagsbilder, precis som du)

  1. Elin Kero

   Så himla kul att höra att du tyckte om dem Julia! Jag kände mig lite less på dem där när jag hade gjort summeringar varje vecka i tre år, men nu börjar jag känna att det skulle vara kul igen! Så fint att det finns intresse av att läsa det också då <3 Och åååh jag vill med springa en mil! Men vågar inte skriva upp det på min lista pga har haft en del problem med vad jag tror är hälsporre de senaste två åren, så.. skulle bli så besviken om jag kom igång och springa och så fick jag ont igen 😛

 3. Pauline

  Veckosummeringarna var mysiga, ta gärna upp det igen i någon form 🙂
  Jag blev med trädgård förra året och ser redan framför mig hur det ska digna av både grönsaker och blommor. Men i sommar ska vi prioritera bygge av altan och pergola och då tror jag inte jag hinner med försådd och ogräsrensning och allmän skötsel av grönsaker också. Så jag ska också satsa på blommor, bara sånt som går att direktså. Kommer ta bort gräsmatta på olika ställen och slänga ut köpejord och sen flera påsar med diverse sommarblommor. Blir nog trevligt det 😄

  1. Elin Kero

   Men alltså huuuuuur trevligt lät inte det där?! Längtar tills vi har ett eget hus där jag också kan dedikera stora delar av trädgården till blommor! Iiih!

  2. Va kul att du ska ge odlingen ett nytt försök 😃 Jag driver ett växtkonto på Instagram dixiwonderlandplants och gör även 2 videos i veckan om växter. Nu i år ska jag börja odla blommor för första gången. Är både nervös och exalterad på samma gång 😅 Kommer dokumentera allt på min YouTube kanal så du får gärna kika in där om du vill ha tips eller bara lite växtsällskap 🥰

 4. Ellinor Bergman

  Åh jag ska också gifta mig 2022! Min sambo är från Irland så vi siktar på att gifta oss i Connemaras karga landskap (min svärmor vad därifrån). Trodde aldrig att det var så mycket att tänka på när man ska planera bröllop!

  Älskade veckosummeringarna! Vore jättekul om du började med dom igen!

  Mitt mål för 2021 är att kunna leva heltid på mitt företag som fotograf/webbutvecklare. Sa för ett år sedan upp mig från min fasta tjänst. Just nu är jag mammaledig några månader till, men sen har jag inget fast att gå tillbaka till. Läskigt och kul!!

 5. Nea

  Låter som bra och lagom utmanande mål! Särskilt bröllopsplaneringen och odlingen låter spännande.

  Jag odlade luktärter för första gången ifjol och kan verkligen rekommendera att du prövar på det! Doften är alldeles underbar och de är otroligt vackra. De är inte heller alltför svårt att odla. Jag plockade av dem nästan varje dag och hade som snittblommor i vaser inomhus.

  Vill odla luktärter i år igen och också pröva på eterneller, som jag sedan kan torka och ha som dekoration när den mörka årstiden kommer 😊

 6. Louise

  Veckosummeringar är jättetrevligt tycker jag! Men tänker också att för dig kanske månadssummeringar är bättre för att minska pressen? Och skulle det bli mycket någon månad kan du dela upp det i veckor 🙂
  Jag ska nog försöka fota mer, så tips mottages tacksamt! Gärna enkla och korta, mitt tålamod är sådär när det kommer till att lära sig saker. (Blir liksom för mycket bara jag ser att videon är 20 min lång.) Och gärna på ganska basic nivå. Det är kanske inte så roligt för dig dock? Men en idé iaf 🙂

 7. Ida

  Åhh, skulle vara jättekul om veckosummeringarna kom tillbaka, minns att jag älskade att läsa dem! Och skoj med mer utbud i shoppen; dina bilder är ju magiska och jag vill gärna ha fler av dem på väggarna hemma 🙂 Och grattis till förlovingen!

  Mina planer för 2021 är väl att…oj, överleva haha. Mycket förändringar på horisonten för min del, pga corona får jag inga jobb där jag bor nu och måste flytta, samt gå tillbaka till vården för att över huvud taget få ett jobb. Tror det kan bli bra i slutändan ändå, men en orolig själ som jag mår sällan bra mitt under förändringar så det kommer nog vara kämpigt till och från ett tag nu.

  Mitt största mål är väl egentligen att inte låta mig uppslukas av oro och trötthet, utan fortsätta med kreativiteten, om det så bara blir 10 min efter jobbet. Jag har som mål att bli klar med ett utkast till något jag hoppas ska bli en roman (lifegoals att få en berättelse utgiven!) och att jag ska ha tid och lust att sy mer, vardagskläder eller historiska kläder 🙂

 8. Erica

  Ett förslag på vart ni kan gifta er, om ni vill gifta er i kyrka dvs, är St Nikolai kyrkan i Örebro, den är riktigt vacker!

  Mina mål i år är att:
  – Inte ha några omtentor i den utbildning jag pluggar till.
  – Komma ner i en mer hälsosam vikt av olika skäl.
  – Halvt kopplat till den ovan, hitta tillbaka till kärleken att träna mycket.
  – Försöka undvika att bo i ett bombnedslag.
  – Flytt till större lägenhet

 9. Therese

  Bra mål, ska bli kul att följa! Speciellt bröllop😍

  Mitt största mål för 2021 är att TRIVAS på jobbet och KÄNNA att jag utvecklas. Tog lärarexamen för ett och ett halvt år sedan och har sedan dess haft tre olika lärarjobb. De två första var extremt tuffa, även för en erfaren lärare. Det har tagit emot att gå dit varje dag och jag har gråtit nästan varje kväll. Efter två dagar på det tredje jobbet och en dag med eleverna känns det redan SÅ bra!🥰 I övrigt i livet har jag inte funderat så mycket ännu men skulle vilja bli bättre på att ta tid för mig själv att skriva ner tankar, gå en promenad etc. Inte bara jobb, serier och vara social med folk som det lätt kan bli!!😊

 10. SonjaS

  Hej,
  du kan säkert släppa ut katterna, det går bra i vanliga fall. de vet ju var mat och värme finns, så de kommer tillbaks. ena katten kom ju i höstas, eller? de är trygga, vissa katter visar det bara lite…men skulle de inte känna sig trygga så syns det!
  hade först oxo ångest att släppa mina, men det gick bra efter en dag! och nu följer Leo, som är egentligen jätte fegis :), med överallt (semester, flytt) och jag släpper honom ut dagen efter (men är hemma den dagen förstås). går med honom några rundor på den nya bostaden så går det bra, eller har det hittills. tom på främmande semesterboende.
  Bara att våga!

 11. Kristin

  Tycker det vore jättekul med veckosummeringar igen! Personligen älskar jag den mixen i bloggar – blandningen av vardagsbilder och större, mer ”slipade” (om du förstår vad jag menar) projekt. Ser fram emot fototips på IGTV också! Kanske små fristående redigeringsknep för Photoshop kunde vara något?

 12. Emma

  Har inte heller riktigt orkat sitta med mål för 2021 men har några saker klart för mig. Jag blir mamma igen i april och målet är att vid årets slut kunna tjäna så pass på mitt företag (ev mixat med föräldrapeng) att jag inte behöver gå tillbaka till någon anställning. Sedan ska jag börja motionera lite lugnt och fint en lagom period efter bebis kommit (typ 4-6 månader) med fokus på att känna mig stark snarare än något utseendemässigt. Och jag ska släppa min webbkurs. ☺️

  Tycker dina planer låter bra! Hade satsat på månadssammanfattning så det inte blir för överväldigade. ❤️

Lämna ett svar

Mer läsning...

Personligt

Mina planer för trädgården 2024!

Eftersom jag precis erkänt att jag hittat min nya stora kärlek till trädgården, så kommer här ett inlägg om vad …

Läs mer →
Personligt

En känsla jag aldrig känt förut

Jag kommer på mig själv med att längta ut. Längta ut i trädgården. Varje morgon när jag slår upp ögonen …

Läs mer →
Fotografi

Planera dina företagsfotograferingar
med hjälp av en Shot List

Har du fotograferat med hjälp av en shot list någon gång? Jag älskar att skapa på känsla; att helt förlora …

Läs mer →