Så gjorde jag om två second hand-fyndade sängbord

Jag har inte ägt ett par sängbord på många år eftersom jag bott i bostäder med ganska små sovrum. Men jag har ju insett att det vore väldigt praktiskt, så när vi flyttade till huset och plötsligt fick ett större sovrum så kände jag att det var dags!

Jag åkte direkt ut till Örebros olika second hand-butiker för att leta runt. Jag visste att jag ville ha raka sängbord, med dold förvaring och utan en massa krusiduller. Jag hittade ett gäng olika, men det var förvånansvärt många singelbord ute till försäljning – och jag ville ha två likadana.

Tillslut hittade jag i alla fall två på Erikshjälpen:

Två riktigt gulnade sängbord i furu blev det.

Min inledande tanke var att vitlasera borden, så att de skulle flyta in behagligt med den övriga, ljusa inredningen i sovrummet. Men sen fick jag ett infall och tänkte att det kanske hade varit najs med lite kontrast istället. Så jag bestämde mig för att betsa borden mörkbruna – för att matcha två pinnstolar som jag fyndat samtidigt på Erikshjälpen.

Jag började betsa utan att tänka efter ordentligt
– och ångrade mig direkt.

Ena sängbordet enbart slipat.
Andra sängbordet, slipat och mörkbetsat.

Det nybetsade, mörka sängbordet matchade pinnstolarna perfekt, men det kändes bara superfel. Jag kände att sängborden stack ut för mycket och att de inte var så speciella att jag ville att de skulle ta så mycket plats.

Jag bröt typ ihop. Det hade tagit hela dagen att åka in till stan och skaffa bets (hade till och med fått åka två gånger för att jag glömde plånboken första vändan – tackarrrrr), det hade också tagit flera timmar att slipa båda borden och ja.. huset var helt upp-och-ned-vänt. Så som det lätt blir när man håller på och fixar något. Hade INTE lust att ställa mig och slipa bort betsen igen. Om den ens skulle gå bort. Man vet ju aldrig hur djupt färgen tränger in i trät.

Jag sov på saken och nästa dag vaknade jag med så pass mycket ny energi att det inte fanns någon tvekan: Jag skulle börja slipa bort betsen. NU.

Och det gick bort, tack och lov. Så efter det var det dags att betsa vitt istället. Och sedan även olja in sängborden. Detta tog ett par dagar, eftersom man måste vänta på att allting ska torka. Sånt som jag egentligen inte har något tålamod med haha..

Och det blev SUPERBRA! I det här läget undrar jag varför jag inte körde på min första känsla direkt. Men jag antar att jag var tvungen att testa mörkbrunt för att få det ur huvudet. Och inse att jag ska lita på min inre vision 😉

Jag använda samma vita bets som när jag fixade mina furuhyllor till kontoret i lägenheten! Tycker verkligen att det blir så himla snyggt när man ser ådringarna i träet genom färgen. Helvitt hade blivit alldeles för stelt.

Så himla nöjd med hur det blev!

Tänk vad mycket fint man kan skapa av saker som redan finns <3

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 32 år och bor i en liten röd stuga på landet utanför Örebro. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video.

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 32 år och bor i en liten röd stuga på landet utanför Örebro. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video.

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Lämna ett svar

Mer läsning...

Fotografi

Allt som skärpedjup och hur du får suddig bakgrund när du fotograferar

I det här inlägget förklarar jag vad skärpedjup är och hur skärpedjupet påverkas av ditt val av bländare, samt avståndet …

Läs mer →
Bildbehandling

Hur får jag bra bildkvalitet på Instagram?

I det här inlägget berättar jag hur du bäst exporterar dina bilder från ditt redigeringsprogram för att få bäst kvalitet …

Läs mer →
Bildbehandling

Färgblödning – vad är det och hur får jag bort det?

Färgblödning är ett annat ord för Kromatisk aberration eller kromatisk avvikelse. Det är när konturerna på ett objekt får en …

Läs mer →