Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

5 Tradera-ting jag förälskat mig i senaste månaden

Jag har alltid gillat idén av Tradera, men haft rätt dåligt tålamod när det kommer till att leta runt. Kanske för att jag tyckt att det varit svårt att navigera runt – för att jag inte vetat exakt vad det är jag är ute efter och därför inte vetat vilka kategorier jag ska titta i eller vilka sökord jag ska använda.

Jag gillar liksom känslan av att gå på loppis eller Second hand som om det vore en skattjakt – och se vad jag finner. Ibland finns det ingenting och andra gånger hittar man sånt man blir helt lyrisk av.

Med Tradera är det inte riktigt så. Men nu när det inte går att ränna i second hand-butiker var och varannan dag, så har jag gett Tradera en verklig chans och jag älskar det!

Här är några av de auktioner jag vunnit och förlorat den senaste månaden!

VUNNEN: Julröd ullkappa

Mamma har en röd kappa som hon haft i några år nu och som är helt fantastiskt fin – på henne. Jag är ju inte vidare färgstark av mig, utan kör bara på naturfärger, men det är ändå något som pirrat till inom mig när jag har provat mammas jacka. Man blir glad av den! Och så är den ju så julig!

Jag har vanligtvis ganska svårt att hitta kläder Second hand. Färg, passform, material och storlek ska klaffa och det är sällan det gör det för mig. När det är snygga kläder så är de alltid för små och när de är i min storlek så är de alltid bara så jävla tantiga… Inredning är mycket enklare.

Tradera är dock en perfekt plats att hitta second hand-kläder på. Jag vet att jag är ute efter en röd kappa, så jag klickar mig bara in på kapp-sektionen bland damkläder och sorterar på färg och min storlek. Och vips har jag hela Sverige att bläddra bland.

Sen är det såklart svårt för att man inte kan prova i stället. Och den här var aningen dyrare än vad jag tänkt lägga på en kappa. Men jag försöker alltid tänka att… om någonting är i princip exakt det man är ute efter… så tycker jag att det är viktigast att tänka på att samma jacka kostat minst det dubbla ny. Och det är ju värt det för klimatet 🙂

FÖRLORAD: Runt mässingspegel

Blev riktigt besviken när jag förlorade den här auktionen. Om ni kikat på mina Vlogmas, så vet ni att jag fixade i ordning vårt vardagsrum (äntligen! Nästan ett år efter inflytt hehe…). Jag har dekorerat med ganska många moderna ting, bland annat flera stilrena tavlor. Så jag tänkte att det skulle bli snyggt med något äldre som bröt av. Något att hänga på väggen, men som inte är en tavla.

Och då dök den här upp. Jag var dock inte den enda som var sugen på den här spegeln, så jag förlorade i sista sekund. Trist. Men nu vet jag vad jag ska fortsätta titta efter.

VUNNEN: Horn i mässing

Appropå äldre saker att hänga på väggen (men som inte är tavlor), så hittade jag det här vackra hornet av en slump mitt i julpyntningspreppen.

Jag är ju som sagt inte så färgglad av mig (men den där jackan längre upp kanske färgar av sig på mitt sinne hehe..), så jag är alltid ute efter julpynt som känns mer ”vinter” än vad det känns ”jul”. Kanske också för att legitimera att jag inte tar ned pyntet direkt, utan låter det vara kvar tills det knoppar i trädgården… 😉

Jag hade rätt tur med det här hornet. Det var många som var intresserade av det, men det var jag som fick hem det i slutändan. Tummen upp för fina produktbilder hos den här säljaren – ellerhur?

FÖRLORAD: Väggljusstakar i mässing

Här har vi två väggljusstakar som drog iväg rejält i pris. För mig spelar märke eller designer ingen roll och det var därför jag förlorade. Kunde liksom inte rättfärdiga varför jag skulle buda så högt som 771:- där auktionen slutade.

Väldigt fina väggljusstakar dock och precis i den stilrena stil som jag gillar. Äldre mässingsdetaljer har en tendens att bli rätt krusidulliga, vilket inte passar min stil riktigt. Men dessa hade vart perfekta till min samling ”äldre ting på väggen som inte är tavlor”.

VUNNEN: Väggljusstake i mässing

Nä, som sagt, märke spelar ingen roll. Så jag avvaktade bara några dagar efter att jag förlorade de där mässingljusstakarna ovan och hittade denna fina ljusstake för 85:-

För mig var det inte heller viktigt att jag skulle köpa ett par, då jag inte är jätteförtjust i symmetri i min inredning. Så den här ljusstaken passar mig mycket bättre!

Det är dock lite kul att jag för bara några veckor sedan skrev/sa att jag inte gillar material som glänser i min inredning. Jag har inget i krom, koppar eller mässing. Men är beredd att ändra mig.

Det vanligaste problemet (som jag tycker i alla fall) när man inreder är att man känner att någonting inte passar och så dömer man ut det. Ofta passar det inte för att man har för få representanter i den stilen. För mig har det varit så med t.ex. mässing/guld. Att jag bara haft EN enda mässingljusstake och då ser den malplacerad ut där i sin ensamhet. Men nu i jul när jag fick fram änglaspelet, mässingljusstaken, hornet (som jag vann här ovan) och en ljusstake (som jag fyndade second hand i slutet på oktober), så inser jag ju att det visst passar hemma?!

Därav andelen ting i mässing i detta inlägg – har möjligtvis blivit helt besatt 😉

Vad tror ni om den här typen av inlägg? Är de roliga att läsa/titta på?

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 23 kommentarer

 1. Elin

  Det här var jättekul att läsa, mer sånt!

  1. Elin Kero

   Men yay! Då ska jag fortsätta med detta! 😀

   1. Britt

    Åh, vad fina saker du köpt!! Nu när du ändrat dig om inredning som glänser så är det dags att du ändra dig angående färg på kläder! 🤗😉 Röd är en ”naturfärg” som en röd ros! Du är så fin på bilden med kappan!! När jag såg att du hängt upp hornet så var jag tvungen att härma dig då jag har ett liknande hemma. Kram Britt

 2. Vildhjerta

  Roligt att läsa om tycker jag! 🙂

 3. Emma

  Har typ 50st såna ramar varav 4-5st större 😅 tradera är skitkul! Men 500kr för den spegeln med ramen 😯 har lagt runt 150kr max för en sån. Ibland är det överpris på tradera 😅

  1. Elin Kero

   I knoooow! Fick värsta chocken när den gick upp så mycket. Jag hade tänkt lägga 250:- , men det gick ju inte så bra hahah…

 4. Ellen

  Jaaa, jättekul läsning! 😍

 5. Emma

  Jättekul! Jag älskar mässing. 🤩

 6. Britt

  Åh, vad fina saker du köpt!! Nu när du ändrat dig om inredning som glänser så är det dags att du ändra dig angående färg på kläder! 🤗😉 Röd är en ”naturfärg” som en röd ros! Du är så fin på bilden med kappan!! När jag såg att du hängt upp hornet så var jag tvungen att härma dig då jag har ett liknande hemma. Kram Britt

 7. Matilda

  Älskar detta inlägg 😍

 8. Tina

  Likt flera andra så älskar jag denna typ av inlägg! Älskar dina second hand fynd! Så fortsätt! Snälla sluta aldrig!

 9. Julia Nilsson

  Det du älskar i livet blir roligt att läsa om, för känslan i de inläggen blir genuina då! 🥰

 10. Emma Hermansson

  Älskar såna här inlägg!
  Jag känner att jag gått igenom exakt samma resa som du nu när man inte ska gå på secondhand! Håller också med om din uppfattning om kläder på secondhand, fina kläder är små storlekar. Större storlekar är tantiga..

 11. Carro

  Ja fortsätt med sånahär inlägg 😀

 12. Emma

  Mycket kul inlägg 👍😊

 13. Sofia

  Det här var jättekul att läsa! Älskar hornet!
  En ullkappa för 399 är ett riktigt bra pris. Och ex en ullkappa har ett bra värde så den går att sälja vidare om den inte skulle passa bra. Det försöker jag tänka på, att om/när jag blir less eller behöver något annat att materialet/designen gör att någon annan kommer vara intresserad av den.
  Ett tips på tradera är att om man är osäker på kläder får man absolut fråga om mått, ex axelmått, bröstvidd, längd. Då kan det vara lättare att klura ut om de passar. Man kan då utgå ifrån sina egna mått, men även favoritplagg som sitter perfekt, faller precis som man vill, som guide.

  1. Elin Kero

   Det var utskrivet mått på denna jackan, så jag var hyfsat lugn över att ha beställt den ändå! 😀 Det är väl mer passformen som inte riktigt går att mäta – hur saker känns. Men jag ska tänka mer som du skriver – att saker går att sälja vidare om det finns något värde i det, som tex material. Är iaf glad att jag satsade, är jättenöjd med den 😀

 14. Suzannne Wejland

  Jätterolig läsning. Saknar också loppisar och kompenserar med Blocket som har ett härligt utbud och oförutsägbara priser.

 15. Felicia

  Vet inte om du redan kikat där, men Sellpy är ett jättesmidigt ställe att hitta kläder second hand! Man kan filtrera storlek, färg, typ av vara – allt möjligt! Gör det mycket lättare att hitta sånt man är ute efter 🙂

 16. Sandra

  Ååhhh vilket mysigt inlägg! Heja återbruk 👊🏻 Jag äälskar Tradera, och både köper/säljer. Ibland är man tex ute efter nå särskilt och då kan man lägga bevakningar efter sökord eller kategori! Det är dock riktigt nedrigt när man blivit överbruden bara sekunderna innan auktionen gått ut, I know the feeling! Men då finns det ju ofta andra (liknnde) fynd att kika på! Superkul inlägg, kör fleeer <3

 17. Jessica

  Så kul inlägg, och även att du tog med de du förlorat 🙂

  1. Elin Kero

   Vad kul att du tycker det! Då ska jag göra om det! 😀

Lämna ett svar

Mer läsning...

Personligt

Mina planer för trädgården 2024!

Eftersom jag precis erkänt att jag hittat min nya stora kärlek till trädgården, så kommer här ett inlägg om vad …

Läs mer →
Personligt

En känsla jag aldrig känt förut

Jag kommer på mig själv med att längta ut. Längta ut i trädgården. Varje morgon när jag slår upp ögonen …

Läs mer →
Fotografi

Planera dina företagsfotograferingar
med hjälp av en Shot List

Har du fotograferat med hjälp av en shot list någon gång? Jag älskar att skapa på känsla; att helt förlora …

Läs mer →