Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Hur min klädstil förändrats 2007-2023

För några veckor sedan fick jag ett önskemål om att göra ett inlägg om min klädstil genom alla år, så att man kan titta tillbaka och jämföra! Det tyckte jag var en fantastisk idé och jag har nu suttit i säkert 10 timmar och kollat genom bilder, gjort kollage och funderat över vad som kan ha påverkat de olika stilförändringarna.

Tycker att det är så spännande att varje kapitel i den här stilhistorien går hand i hand med livet som jag levt. Något som jag inte tänkt på när jag varit mitt i det, men som jag tydligt kan se såhär efteråt.

2007 – året när jag tog studenten, flyttade hemifrån (från Skara till Jönköping) och mitt överdimensionerade midjebälte gjorde mig till stilikon 😉

Tyvärr var det också året när jag hittade Liquify i Photoshop och började göra min midja smalare och mitt hår större på nästan alla bilder. Det är så sorgligt. Jag hade precis genomlevt tre år i gymnasiet där majoriteten av alla killar jag var intresserad av (och vänner jag ville hänga med) föredrog min bästis framför mig. Min självkänsla var i botten och min självbild helt skev. Men så startade jag min blogg och det var helt överväldigande att så många ville följa mig för att jag var jag! :’)

2008 – Rocker-Elin gjorde entré och jag kan inte låta bli att le när jag tittar på dessa bilder. Alla armband som jag använde som fotlänkar. Halsbanden som jag draperade över mina boots eller gjorde till axel-dekor genom att fästa dem i klaffarna på min skinnjacka. Mina svarta, transparenta balhandskar som jag trädde armband och ringar ovanpå, för att styla till mina outfits. Som inspirerade mig till att köpa ännu fler handskar – en accessoar som jag älskade lika mycket då som jag gör nu när jag kollar på bilderna. ”Så jäkla snyggt, lill-Elin!!!”, vill jag ropa till mig själv.

Jag var verkligen mig själv fullt ut och min dåvarande kille skämdes SÅ för att jag plötsligt stack ut så mycket. Han hade ju blivit tillsammans med en osäker 18-åring klädd helt vanligt i jeans och linne. Att jag sket fullständigt i vad han tyckte om min rockerstil (eller vad främlingar kommenterade om mina trasiga strumpbyxor) säger ganska mycket om min förbättrade självkänsla! :’)

2009 – Rockerstilen mjuknade lite, eller mixades i alla fall med lite gulligare plagg. Jag hade också ALLTID klackar – till och med när jag bara skulle springa över till Shell-macken som låg ca 20 meter från min lägenhet. Ja, det var den där tiden när man var 21 och det var viktigare att vara snygg än bekväm 😉

Slutade förstora mitt hår i Photoshop, eftersom jag hittade tidernas hårprodukt: Osis Dust it!

2010 – Mitt mest förvirrade år i den här stil-historien. Å ena sidan fick jag min absoluta dröm-jacka (den svarta orkesterjackan) sponsrad av en onlinebutik med alternativa kläder och jag bar den i princip varje dag! Favorit-outfiten var helt klart den jag har på mig i studion här ovanför (till vänster). Sedan hittade jag till en del nya favoritplagg – t.ex. outfiten med den bruna kjolen och så ponchon som min dåvarande kille kallade ”mattan” (fortfarande uppenbart störd över att jag vägrade jeans och t-shirt haha)

Å andra sidan var det också året då jag köpte en massa kläder bara för att skapa outfit-inlägg till min blogg och för att jag påverkades av andra bloggare som skrev om mode. Billiga, epiga kläder med dålig passform som skavde och som jag kände mig fruktansvärt obekväm i. Både för att de inte satt som de skulle och för att de helt enkelt inte var ”jag”…

2011 är ett favorit-år när det kommer till min stil! Älskar mina svarta lite dramatiska outfits som var lite mer feminina än dem från 2008. Älskar att jag vågade färga mitt hår rött (även om det inte höll så bra i tvätten). Älskar de nya, romantiska inslagen som flirtar med min stil idag. Älskar min svarta orkesterjacka, den bruna skinnjackan och min fina cape med (fusk)pälskant (som tyvärr försvann och jag hittade den aldrig igen </3)

2012 sa jag hejdå till Rocker-Elin. En av anledningarna var att jag hade en vit Ragdoll, så mina svarta kläder var fulla av vita katthår och helt enkelt inte roliga att ta på sig 😉 En annan var att förändringarnas vindar blåste. Jag mådde inte bra (utmattningsdepression) och min 6,5 år långa relation med min dåvarande kille sjöng på sista refrängen. Ville mest smälta in och inte bli sedd.

2013 var jag 25 och min åtta år yngre syster hade hunnit fylla 17. Äntligen började vi kännas ”jämnåriga” och jag började influeras av henne och låna hennes kläder. Tog varje tillfälle att ta hennes konjak-färgade jacka och hennes kilklackar i sneakers-stil, som jag stylat till kattklänningen på bilden här ovanför. Och alltså KATTKLÄNNINGEN! En av mina absoluta favoritplagg någonsin, tillsammans med den svarta, vippiga kjolen!

(Och btw, här var jag sjukskriven och mådde skit, men det ser man inte på bilderna)

2014. Crop-tops’en gjorde entré (genom min syster såklart!) och jag vågade slinga håret ljust! Några år tidigare (när jag var Rocker-Elin) så hade det varit helt otänkbart (gjorde t.o.m. narr av mig själv i blont hår), men jag var på andra sidan av min utmattningsdepression och behövde en förändring. Inte bara med håret, utan jag sa även upp mig och flyttade från Jönköping till Stockholm (Tyresö)!

2015. Året när jag träffade min man! Och det syns, för han hade nämligen en blå bomber-jacka med rosegold-detaljer och keps bak-och-fram, precis som jag har på en av bilderna. Lite gulligt ändå att jag ville se ut som honom. Sen var jag ju också nyinflyttad i Stockholm och jag har alltid influerats väldigt mycket av platserna jag bor på. Så att klä mig mer street kändes bara mer naturligt när jag bodde i en storstad. Det här var också året då jag sa hejdå till kort-kort och började klä mig i byxor eller längre kjolar istället.

2016, det rosa året, syns det? 😉 Sydde även mitt första vardagsplagg: En glittrig silverkjol!

2017. Tröttnade rätt snabbt på den supergulliga stilen där allt skulle vara rosa och gick tillbaka till min street-stil, som den här gången blev lite mer minimalistisk. Älskade att kombinera mina lite mer gulliga och feminina plagg med sportiga inslag. Jag bodde i mina svarta adidas-byxor med stripes och i mina sneakers. Eller i min helsvarta ”jag jobbar med media”-outfit.

2018. Det här året hade jag en dipp. Hade precis flyttat till Nacka och kände redan från start att jag inte trivdes så bra. Det var stimmigt och jag saknade naturen som jag haft så nära i Tyresö. Kände mig väldigt stressad över den nya boendesituationen och vet inte om det var det som gjorde att jag kände mig obekväm i allt jag hade på mig och var väldigt förvirrad i min stil? Bodde i alla fall i mina skjortklänningar!

2019. Jag höll på att tappa det i vår lägenhet i Nacka och vi bestämde att det var dags för oss att lämna Stockholm – det ser man väldigt tydligt i min klädstil! haha! Street-kläderna var långt borta och byttes ut mot drömmiga kjolar och klänningar, som en tydlig manifestation: Jag skulle bort från lägenhetsområden, trafik och folkmassor.

2020. Vi flyttade ut på landet och klädstilen fortsatte efter detta tema. Sneakers byttes ut mot barfota, stövlar och kängor.

2021. Året jag började sy mina egna klänningar och en helt ny värld av puffiga ärmar och volanger öppnade sig :’)

Efter pandemin (då jag utöver klädstilen här ovanför även bott i fina mjukis-set) blev det plötsligt jätteviktigt med fina kläder som också var BEKVÄMA. Hade noll tålamod med plagg med dålig passform och tråkiga material. Så att sy mina egna kläder var lösningen på alla problem. Jag fick både välja materialet, stilen och passformen helt själv och har aldrig haft så sköna kläder i min garderob! Inte undra på att det blev en ny besatthet 😉

Nutid. Förutom att jag blev blixtförälskad i snickarbyxor så har stilen inte ändrats alls sedan 2021. Varför ändra ett vinnande koncept? Det känns lite knäppt att jag bara gått klädd såhär i 2,5 års tid, för det känns som att det här alltid har varit min stil – så självklar är den. Men som med allt så utvecklas man ju och stilen förändras. Även om man inte följer modet slaviskt, så påverkas man ändå av trender. Och det ska bli spännande och se vad för nya kapitel som väntar efter detta?

Vilket är ditt favoritår av mina stil-år?

Mina favoritår är nog 2008 (rockerstilen), 2011 (den feminina rockerstilen), 2017 (sportiga men feminina stilen) och nutid förstås!

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 27 kommentarer

 1. Viktoria

  2014- den svartvita stickade tröjan längst ner till vänster! Kommer fortfarande ihåg hur jag älskade den och önskade jag hade en egen!

  1. Elin Kero

   Alltså jag med! Det var egentligen min systers tröja och jag snodde den så ofta jag kunde haha! Så himla fin! :’)

 2. Amanda

  Vad mysigt att få se din stilresa! Känner igen mig mycket i de olika stilarna och det va riktigt kul faktiskt 🥰 favoriterna är -11, -17 och -20 och framåt 😍 också så fint att du mår bättre och är på en fin plats i livet ☀️❤️.

  1. Elin Kero

   Men alltså så roligt! Det är så kul hur man kan se hur livet ändras bara genom bilder på en själv 😀 Och tack så mycket :’)

 3. Alice

  Asså den rutiga klänningen uppe till vänster 2019! Älskar! Har följt dig hela vägen och jag är så glad över var du har landat idag! Älskar också stilen när du träffade Filip, vem vill inte matcha med sin man! Stor kram 🥰

  1. Elin Kero

   Jag också! Ångrar så att jag sålde den i ren förvirring för typ två år sedan. Sämsta beslutet någonsin 😛 Och blir så glad att läsa detta :’) Kram!

 4. Alessa

  2012 och 2016 är de år jag gillar din stil (och din stil i nutiden gillar jag också 🥰). Men kul at se din rejse gennem de forskellige år 😍

 5. Rebecca

  Helt UNDERBART! Att se och läsa 😍 jag har följt dig sen du började blogga, till åh med vunnit en bloggdesign av dig för 100 år sen känns det som nu! Kommer ihåg att jag var heeelt hypad över att lilla jag skulle få en design av den personen jag såg upp till och inspirerades av på min lilla blogg. Det roliga är när man tittar tillbaka på egna bilder så följde jag din stil från 2007 till den rosa perioden 😅
  TACK för att du varit du och för att du delar allt genom åren och nu detta. Så fantastiskt!

  1. Elin Kero

   Nej men wow så kul!!! Har lite glömt bort hur stor del av min blogg som var just designer och det var en så stor grej varje gång man bytte haha! Så rolig tid! Tack själv för din superfina kommentar! <3 <3

 6. Saga

  Har följt dig i väldigt många år och minns så väl rockerstilen, gillar de åren mest + 2015 och 2017😍 Jag skaffade mig faktiskt en likadan orkesterjacka efter att ha sett den här, blev helt störtförälskad. Den blev ett stort favoritplagg för mig också ❤️

  1. Elin Kero

   Nej men vad kuuuuul! Att du också blev helt störtförälskad i den! Trodde jag hade min sparad i en låda på vinden men hittar den inte.. måste söka vidare!

 7. Lena

  Tänk så länge jag följt din vännen min 💜. Jag kommer dig sen din stil med skinnpajen 🤩
  Lenaa

  1. Elin Kero

   Verklgien så himla länge! Så glad för det Lena <3

 8. Maria Ekblad

  Alltså åh kattklänningen for ever <3 Jag var så avundsjuk på den! 😂😍 Fint att jag har följt dig så länge!

  1. Elin Kero

   Den var bäst!! Och så himla fint! :’)

 9. Jenny

  Jag gick gymnasiet 2011 och den feminina rockstilen du sportade då kopierade jag rakt av hehe. Ställde frågan ”hade Elin Kero haft på sig det här” till varje sak i min garderob. Passade en lite lagom motvalls estetsjäl som mig perfekt!
  Din stil du har nu är också helt magisk <3

  1. Elin Kero

   Nej men jag älskar detta!! Hahah!! Så fint <3

 10. Sandra

  Ååhh! Kattklänningen <3 hade den och en liknande med mindre katthuvuden på ! Och den grå klänningen med cirklar i första kollaget! Fina klädminnen! ♥️

  1. Elin Kero

   Åååååh!! Älskade såna klänningar med tryck i mönster! 😀 😀

 11. Ida

  Favoriten är 2011 då det var då jag började följa dig. Jag tyckte du va sååå cool med ditt röda hår och svarta kläder, och jag lyssnade också en del på rock/metal då. Var det inte då med du målade massa med promarkers? Det tyckte jag var så inspirerande och köpte egna promarkers för att testa 😅

  Sen tycker jag fortfarande att du är cool och en stor inspirationskälla! Du är faktiskt den enda bloggare jag fortsatt följa genom åren. Du känns så genuin på något sätt, och rolig. Fortsätt precis som du gör 🥰

  1. Elin Kero

   Haha jo det stämmer! Målade jättemycket med promarkers när jag var rödhårig 😛 Och det gör mig så glad att läsa Ida! Tack så jättemycket för den boosten <3

 12. Ellen

  Älskade att läsa detta! Fick inspiration från nästan alla år tror jag haha, men jag är stilförvirrad sedan födseln. Så kul att du faktiskt går in i olika stilar. Vill också våga det.

 13. stadsmadam

  Ett roligt och spännande inlägg som också visar hur snabbt mode och trender förändras. Man tror inte det förrän man ser det svart på vitt.

  1. Elin Kero

   Nej men så är det verkligen! Blev förvånad själv över att det skiftat så mycket – har inget minne av det 😛

 14. Filippa

  Din rockerstil var orsaken till att jag fastnade för just dig 2007 – jag var också rocktjej på den tiden (fast lite mer extrem än du) och tyckte du var så hemtrevligt cool när alla andra bloggerskor var ofrånkomligt mainstream 😄 Började till och med fotografera pga så inspirerad av dig, gick ett par kurser men kom aldrig ikapp din excellens så jag slutade ganska snart (inte pga dig, utan pga utvecklades inte). Att komma in på din blogg nu är fortfarande lite som att komma hem, eller åtminstone komma hem till en kär gammal vän. Jag tittar in då och då och blir alltid förvånad och lite glad över att vi fortsätter utvecklas åt liknande håll på flera plan, estetiskt och annat. Du fortsätter vara den där ”vännen” från förr, lika relaterbar och genomfin som alltid. Sluta aldrig vara du, Elin! Kram!

Lämna ett svar

Mer läsning...

Fotografi

Planera dina företagsfotograferingar
med hjälp av en Shot List

Har du fotograferat med hjälp av en shot list någon gång? Jag älskar att skapa på känsla; att helt förlora …

Läs mer →
Fotografi

Vill du börja fotografera produktbilder?
– Har du då koll på detta?

Oavsett om man som fotograf vill hjälpa företag att ta produktbilder på inredning eller på kläder, så finns det några …

Läs mer →
Frilansliv

Starta eget företag: Var börjar man?

Jag jobbar som fotograf, utbildar online inom foto och redigering, samt har en egen onlineshop där jag säljer mina fotografier. …

Läs mer →