Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Loppis-listan

Hur blev du loppis-frälst?
Jag tror att det var när jag gick hem med den här halmbocken från Lindra Second Hand i Sickla julen 2018. Jag hade absolut varit i Second Hand-butiker innan dess, men det hade inte riktigt klickat.

Men så hittade jag den här bocken. Tänkte att ”det kanske går att byta band?”. Rotade fram ett presentband ur pyssellådan och satte mig och började linda runt min bock. Och resultatet blev ju verkligen hur bra som helst?!

Efter det såg jag på second hand-prylarna på ett helt nytt sätt – allt var liksom möjligt!

Hur ofta går du på loppis eller i second hand-butiker?
Hmm.. Det har inte varit så mycket under Corona, men innan dess gick jag kanske en gång varannan vecka.

Vilken är din favorit second hand-butik eller loppis?
Hjälp oss att hjälpa i Skara

Vad köper du på tok för mycket av?
Korgar! Och nu har jag någon grej för glas också hehe…

Ett urval av mina loppade glas

Vilket är ditt absoluta favorit-fynd någonsin?
Alltså det går ju inte att svara på! Allt som jag fyndat och som blivit en favorit känner jag något alldeles extra för. Och jag har ofta favoriter i olika kategorier :)))

Vilket fynd har du haft mest användning för?
Nu tänker jag direkt vad jag har haft mest användning av i sommar och det är ju antingen min cykelkorg (Tradera) eller hängmattan (Blocket).

Har du gjort ett prismässigt kap någon gång?
Det bästa kapet jag gjort för plånboken var när jag köpte en Dale of Norway-kofta för 40:- på en Second Hand-butik i Örebro som heter Livlinan (som numera tyvärr är nedlagd). Hade kollat på en ny sådan bara veckor innan och dessa kostar omkring 2 500:- ……

Favoritmöbeln?
Så himla svårt att välja och detta bord räknas väl egentligen inte eftersom jag inte hittade den på loppis eller i Second Hand-butik. MEN. Det är en möbel som köpts in på auktion och som vi sedan tagit över efter Filips föräldrar. Och det är detta slagbordet. Det syns inte för duken nu men skivan har en sån otroligt fin patina – ALLT blir snyggt på det där bordet.

Om jag inte får säga bordet så är de svarta stolarna med rottingsists (inspirerade av Thonet) också en av mina absoluta favoriter. Hittade dem på Blocket 2019.

Vilket är ditt favorit-plagg som du hittat second hand?
Det är dessa två, supersimpla HM-klänningar som jag hittade på Röda Korset i Örebro och sydde ihop till en! Den ena klänningen fick bli ärmar till den andra.

Favorit-dekoration som du hittat second hand?
Jag tror jag måste välja den här trälådan. Den har så himla mycket karaktär! Hittade den på Hjälp oss att hjälpa i Skara.

Vilket är ditt sämsta köp?
Har inget specifikt sådär, men har lärt mig himla mycket om min egen stil sedan jag började shoppa second hand. Har nämligen dragit med mig alldeles för många krusidulliga saker hem, som sedan inte alls passat med min stilrena stil.

Samlar du på något?
Jag smalar på gröna, omaka tallrikar!

Vad står på din Loppis-önskelista just nu?

Finns det något som du alltid letar efter när du är på loppis eller second hand?
Jag tittar alltid efter nya tyger till mina syprojekt, sytråd och knappar. Tittar också efter olika typer av trälådor och mindre korgar (med och utan lock) som man kan använda som förvaring inuti skåp.

Tips till andra som inte är loppis-frälsta än?

– Ta i allt. Inte så Corona-vänligt (ta med handskar!), men att lyfta ut en sak från sin plats hjälper mig att se den för vad den är och inte för vad den blivit i en hög med massa annat ”skräp”.

– Leta inspiration innan. Jag tittar både mycket på Pinterest och på Instagram (Elsa Billgrens flöde speciellt), för att se vad det är som gör den fina inredningen. Vad är det för saker som står där och som bidrar? Sånt letar jag sedan efter när jag är ute på mina rundor.

– Allt kan bli fint med lite ny färg :)))

Det är fritt fram att kopiera listan om du vill använda den på blogg eller instagram!

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Matilda

  Så inspirerande inlägg ❤️

 2. Amanda

  Jag kommer ihåg när du skrev om Dale of Norway-köpet som om det hänt en vän, så mysigt haha!

  Har du någon aning om hur ofta 2nd hand butiker får in/ställer ut nytt i genomsnitt? Letar som en galning efter korgar och andra picknick-tillbehör men hittar bara ”skräpet”

  1. Elin Kero

   Men vad fint att du minns det så! Älskar! <3 Här i Örebro ställer de fram nytt varje morgon, så jag skulle hänga på låset, göra det kontinuerligt och fortsätta hoppas! 😀

 3. Linda H

  Åh vilket loppis-sug jag fick nu! Jag har köpt otroligt mycket av min inredning på loppis och second hand. Mycket i retrostil, men det känner jag inte riktigt är ”jag” längre, särskilt inte i mitt 30-talshus där jag nu bor. Men sån himla tur samtidigt att allt jag köpt har varit så billigt i förhållande till att köpa nyproducerat! Jag kan med enkelhet skänka vidare eller sälja själv på loppis det som jag tröttnat på och köpa på mig saker som passar med min nya stil. Vänligt för både plånbok och miljö!

  1. Elin Kero

   Håller helt med dig! Att hitta sin egen stil handlar ju väldigt mycket om att praktisera, vilket blir väldigt kostsamt och en miljöbov om man hela tiden ska köpa nya saker bara för att ”hitta sig själv”. Har lekt runt massor med second hand-fynd sedan jag blev frälst – allt från den stil som passade vår supermoderna lägenhet i Nacka – till saker som passar vårt lilla hus nu från sekelskiftet. Har landat i att jag ligger någonstans där mittemellan haha. Men det är också kul att inse att allt inte bara handlar om oss och vår stil, utan att det också handlar om boendet. 😀

 4. Johan W

  Brukar ofta gå på loppisar och tycker själv om bakluckeloppisar men dessa är ofta på mindre orter och jag bor ju i Malmö.
  Har inte fastnat för möbler och inredningsdetaljer ännu men hittar jag det där extra som man fastnar för blir det säkert som du berättade om.
  Ett av mina bästa fynd var för några år sedan då scouterna här i Malmö höll sin vår-loppis och bland överblivna leksaker
  hittade jag ett fullt fungerande Nintendo-spel för 10 kr.
  Inte det vanliga spelet utan innan TVn var populär så detta har en liten skärm av enklaste modell.
  Dessa går nu på Ebay för ca 1500-2000 kr

Lämna ett svar

Mer läsning...

Fotografi

Planera dina företagsfotograferingar
med hjälp av en Shot List

Har du fotograferat med hjälp av en shot list någon gång? Jag älskar att skapa på känsla; att helt förlora …

Läs mer →
Fotografi

Vill du börja fotografera produktbilder?
– Har du då koll på detta?

Oavsett om man som fotograf vill hjälpa företag att ta produktbilder på inredning eller på kläder, så finns det några …

Läs mer →
Frilansliv

Starta eget företag: Var börjar man?

Jag jobbar som fotograf, utbildar online inom foto och redigering, samt har en egen onlineshop där jag säljer mina fotografier. …

Läs mer →