Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Search
Search

Man vill faktiskt inte alltid veta exakt hur man ska göra..

Jag och Filip odlar för första gången!
Han valde att odla bönor och jag valde tomater.

Jag gillar att dela med mig av mina nybörjarprojekt, för det är så himla oinspirerande att hela tiden se någon som är expert på allting och som gör allting perfekt. Alla har vi varit nybörjare någon gång och alla är vi fortfarande nybörjare på saker. Och det är aldrig för sent att skaffa sig en ny hobby.

Min nya hobby är odling! Och om mitt 21åriga jag hade fått höra det, så hade hon skrattat rakt ut. För det är ju MAMMA som är trädgårdsnörden i familjen. Jag är (var) absoluuut iiiinte det. Jag har ju inga gröna fingrar alls. Men tji fick jag! För gröna fingrar är tydligen någonting man får av intresse – och inte något man föds med.. hehe.. och intresse, det kan man tydligen få för någonting som tidigare var helt otänkbart.

Jag och bönplantan “Herbert den store”, som fått sitt namn
eftersom han växt ifrån alla sina syskon.

För mig är tjusningen med att prova på någonting för första gången att jag inte har en aning om vad jag håller på med. Det känns lite som ett experiment och det är lite pirrigt – kommer det bli någonting av det här eller inte?

Jag är 100% en learn by doing och skulle aldrig läsa en manual om det inte var absolut kris. Om någon skriver till mig att “sådär ska du inte göra, gör såhär istället”, så är det i princip samma grej för mig som att någon kommer fram och berättar vad som är i ens julklapp på julafton – innan man öppnat den. Jag skojar inte ens. SPÄNNINGEN försvinner ju om man redan vet?! 😛

Jag är expert på fotografi och bildbehandling, men jag skulle aldrig gå fram till någon som är nybörjare på foto och berätta hur hen ska göra om hen inte bett mig om hjälp. Jag förstår att alla är olika och att det är jättekul att få känna sig just som expert på sina områden. Men det blir tyvärr lite som snubben på gymmet som “bara ska hjälpa till lite” fast man inte bett om hjälp. Eller när ens föräldrar försökte tala om för en hur man inte skulle göra när man var yngre, men man ändå inte lärde sig förrän man fick deala med situationen själv.

Vi måste låta varandra vara operfekta och testa oss fram – tills vi ber om hjälp.

Är ni med på vad jag menar?

Dessa raringar ska planteras ute med. Ahh växter är ju livets liv?!
Här har jag min linneduk som gardin, fram tills dess att jag
hittat den gardin jag är ute efter second hand :))

Nä men på riktigt. Jag har verkligen ingen aning om vad jag håller på med just nu. Med odlingen haha. Men det är kul! Jag har ju sett lite i sociala medier, utan att direkt leta efter det. T.ex. såg jag på Helen Torsgårdens Youtubekanal att hon planterade i mjölkpaket. Och jag såg på någons instastory (kan det varit Anna Kubel?) att hon hade plastpåsar runt sådderna (antar för att skapa växthuseffekt), så nu testar vi det. SÄG INTE OM DET ÄR FEL! Säg inte om det är rätt heller haha. 😂

Jag kollade lite på Skillnadens Trädgård för att jag fått för mig att det var svårt att odla tomater. Så då tänkte jag att det var bra att ha någon typ av förinfo om vad man behöver åtminstone. Och om det är rimligt att förvänta sig att vi kan få en tomatplanta att växa med de solchanser vi har här runt huset. Well, kanske. Vi får se!

Så dagens söndagsvisdom från Nevvan:

Spoila inte folks julklappar, vänner. 🤓
Och våga prova nytt! Det här är ju svinkul!!!

Hoppas ni haft en fantastisk helg <3

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Lämna ett svar

Mer läsning...

Personligt

Min (stora!) guide till Medeltidsveckan

Vecka 32 varje år, är det dags för Medeltidsveckan på Gotland. För många är det en tradition att åka hit ...
Läs mer →
Personligt

Recept: Rabarberlemonad – sommarens godaste dryck!

Jag har aldrig varit helt förtjust i rabarber – varken i efterrätter eller som rabarbersaft. Men det finns ETT undantag ...
Läs mer →
Personligt

Mina planer för trädgården 2024!

Eftersom jag precis erkänt att jag hittat min nya stora kärlek till trädgården, så kommer här ett inlägg om vad ...
Läs mer →