Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Mitt år 2022

Beskriv året med tre ord:

Wow, wow, wow!

Årets bästa bild:

En dimmig höstmorgon i oktober tog jag en promenad till en (för mig) ny brygga i närheten av vårt nya boende. Fick uppleva något av det vackraste jag någonsin varit med om när solen steg upp över trädtopparna bakom mig.

Favoritstället du besökte?

Det måste ändå vara bröllopslokalen där vi sov i två nätter och där hela bröllopet ägde rum! Fredrikssons Vilt, vin & Pensionat är verkligen ett idylliskt hus på en idyllisk plats. Och såklart fick det extra känsla av att vi gifte oss där. Verkligen ett tips för dig som besöker Skaraborg och vill stanna över på en riktig upplevelse-plats. Margaretha som bor på och driver pensionatet gör dessutom sanslöst god mat av lokala råvaror.

Vad har du lärt dig om dig själv det här året?

Jag har fått två rätt stora (men otroligt självklara) insikter under året:

  1. Att allt blir enklare om jag tar hjälp. Den har man ju hört tusen gånger och det är åtskilliga som tjatat på mig att jag borde ta in en konsult i företaget, men jag har inte lyssnat för att jag inte velat släppa in någon annan i min business. Men efter det här året har jag insett att jag inte längre vill göra allt själv. Jag KAN absolut göra allt, men det är en otrolig dålig ursäkt! Det är bara dränerande och det finns varken tid eller ork kvar till det. 2023 blir året som jag tar hjälp!
  2. Att våga pitcha in sina idéer. Detta är ju så basic att jag skäms, men jag har verkligen klamrat mig fast länge vid det faktum att jag bara kunnat tacka ja och nej till förfrågningar som kommit in – extremt förspänt. Och lite tråkigt.. Det här året har jag testat vingarna och luftat mina idéer, vilket gett mig precis det jobb jag velat ha. Och det var ju inte ens svårt? Visst att man inte alltid kommer få ett ja, men det är ju bara att gå vidare till nästa?

Ditt bästa köp?

Förmodligen min Chiffonjé – den SLUKAR alla mina pysselsaker och har gjort dem så lättillgängliga. Älskar! Kostade drygt 500:- på Second Hand!

Någonting du skapat som du är väldigt nöjd med?

MIN BRUDKLÄNNING! Jag började sy den exakt på dagen en vecka före bröllopet. Kanske inget jag skulle rekommendera någon, men det funkade för mig 😉

Gjorde du något du inte gjort förut?

Jag gifte mig!! 18 juni 2022

Vad gjorde du på din födelsedag?

Jag var i Skara, som jag typ alltid är. Gick på loppis, fotade bland syrénbuskar och precis som förra året gjorde jag Camilla Hamids jordgubbstårta. Under födelsedagshelgen signerade vi också avtalet för vårt nya boende här hemma i Skara OCH jag blev iväglurad på min möhippa!

Genomförde du något av dina mål för året?

Jag hade inte satt några mål alls för året. Kände mig väldigt omotiverad när året började och kände också mycket prestationsbaserad ångest, så jag bestämde att det var bäst att bara låta det där vara. Visste ju också att det skulle hända mycket i och med bröllop och flytt, så jag ville bara få flyta med.

Du i dina favoritkläder från året:

Sommar: Min absoluta favoritklänning detta året var en smockad vit klänning med blåa små blommor på!
Vinter: Mitt vita, stickade mjukisset från H&M! Har på mig varje, varje dag.

Ett under att ingen av dem fått ett hål än (peppar peppar), då de även är något år gamla.

Min favoritvideo från året:

Filmen från min jul! Den blev så mysig och de kreativa förutsättningarna var 👌👌

YouTube video

Bästa från året:

Bästa film: Age of Adeline (som egentligen är en ”gammal” film).

Bästa serie: Kan inte välja! Stranger things är alltid fab. The Crown är väldigt intressant nu när Diana kommit in i bilden. En mer ”okänd” serie som jag älskade var Godless!

Bästa tv-program: Svenska Bachelorette var en hit i år!

Bästa podden: P1 dokumentär

Bästa appen: BeReal, som jag skaffade i Februari! En app där du får en notis en gång om dagen för att ta en bild som du laddar upp. På så sätt får du se vad dina vänner gör det exakta ögonblicket. Superkul faktiskt! Men inte som typisk sociala medier-app där du ska skaffa följare, utan som ett medie där du håller kontakten med dina vänner <3

Bästa musiken: Haevn, utan tvekan! BESATT!

Här är också min spotify-lista med favoritlåtar från 2022.

Det här hände 2022:

18/6 – Vi gifte oss!

7/7 – Jag flyttade tillbaka hem till Skara igen – till en 1700-talsgård!

– Jag hade mina bästa loppisrundor i jakten på duktningsdetaljer till bröllopet

– Min syster skaffade Basenji-valpen Frank!

– Vi gick på visningar för flera fina hus, men det slutade med att vi hyrde ett istället 🙂

15/1 – Jag fick uppleva norrsken för första gången, hemma hos oss på en åker utanför Örebro

– Jag gjorde ett fotojobb för Paperstyle som verkligen var som handen i handsken för mig

– Jag designade en Bullet Journal för Mutti Nordic

Några bilder från året:

Här bodde jag när året började
Här bodde jag när året slutade
Morgonen innan flyttgubbarna kom och hämtade upp alla våra saker
På natten mot bröllopsdagen, när vi skulle försöka sova mitt i allt pirr.
Bröllopet – bästa dagen i mitt liv!
Dagen då Pacina började uppskatta att vara i min famn :’) <3
En dramatisk soluppgång i början av året
En dramatisk soluppgång i slutet av året
Gjorde en gigantisk krans på midsommarafton och kände mig SÅ Vouge.
En av de första kvällarna i nya boendet
En av favoritgrejerna med nya huset!
Mitt första norrsken
Möhippan
Julafton i mitt favoritrum i nya huset!

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Johanna Carlsson

    Mä, nu måste jag ju göra ett till års-inlägg för detta var alldeles för inspirerande att läsa 🤗

Lämna ett svar

Mer läsning...

Pyssel & återbruk

Mina favorit-verktyg & material till dockhusrenovering

Jag håller på att renovera min mammas gamla Lundby dockskåp, som jag och min syster också lekt friskt med när …

Läs mer →
Fotografi

Allt du behöver veta om minneskort

3 typer av minneskort Mirco SD (Secure Digital) = Minneskort för actionkameror, drönare och mobiltelefoner SD (Secure Digital) = De …

Läs mer →
Personligt

Min mormor Ulla & husfrukursen i Stockholm 1960

Jag är just nu på en resa för att lära känna min mormor. Hon gick bort i slutet på november …

Läs mer →