Elin Kero

Fotografi, DIY, återbruk & livet på landet

Min allra första vecka år 2021

Året började med att vi eldade upp vår magiska gran. Så fyllig och underbar den var och helt perfekt för det här hörnet intill eldstaden. Men han barrade tyvärr alldeles för mycket för att kunna stanna längre 😉

Direkt började jakten på granens ersättare, eftersom jag inte kunde stå ut med att se det där hörnet tomt ytterligare ett år. Ersättaren blev en fåtölj fyndad på Blocket för 200px. Helt sjukt bra pris. Planen är att jag också ska hitta en passande fotpall i andrahand och att jag sedan ska klä om dem båda i ett fint beiget tyg med grov struktur och spraya benen svarta – för att matcha vår soffa.

Att hitta en fotpall verkar dock inte riktigt lika enkelt som att hitta en fåtölj.. haha. Speciellt inte när jag inte känner för att betala mer för en fotpall än vad jag gjort för själva fåtöljen. Många säljer sina IKEA-fotpallar för runt 400-500kr vilket inte blir värt för mig som ska byta tyg och ben.

Dock hittade jag fotpallarna till höger som kostar 100:-/st, vilket ger mig lite hopp… Dessa behöver jag dock åka rätt långt för att hämta, så jag antar att det bara är att vänta och hoppas på att något liknande dyker upp här i Närke..

Två gulliga katter till folket! Älskar att se dem tillsammans. När Popcorn var bortsprungen så satt jag och tittade på bilder på dem som jourhemmet hade skickat och grät en skvätt för att det var så sorgligt att Pacina var ensam hemma hos oss – det skulle ju inte vara så. Så extra lycka nu när de är återförenade och de är tillsammans precis som de är menade att vara <3

Jag hade egentligen fortfarande jullov, men pysslade med lite kreativa todo’s relaterade till företaget ändå. Här står jag och försöker fotografera en ny header till Youtube medan Popcorn ligger och sover vid elementet nedanför. Mysigt!

Såhär blev den nyea headern! Kunde inte göra bilden fullbredd, för då kapas den i mobilen och jag tycker det ser så tråkigt ut haha.. Önskar att man kunde ladda upp åtminstone två olika versioner av headers för visning på mobil vs dator. Som jag kan göra på min blogg 🙂

Appropå pyssel så har jag också börjat sy en sagoklänning. Inte någon som jag ska ha till Medeltidsveckan, utan en som jag ska använda till en fotografering – närmare bestämt när jag ska fotografera mig själv som Snödrottning.

Det svåraste med såna här projekt är att börja. Och nu har jag börjat. Jag har klippt ut alla delar och jag ska ”bara” sy ihop allting. Men gud vad nervös jag är för att det ska bli fel! Aaaah… Inte för att jag vet varför det skulle vara dåligt, för jag löser det alltid. Men lik förbannat är det alltid lika jobbigt och svårt! Haha!

På helgen kom vintern och det finns bara en sak att skriva om det: AAAAAAH!!!!!

Jag gav mig ut och tog testbilder på ett ställe där jag eventuellt vill fotografera Snödrottningen (som jag syr klänningen till). Fördelen med den här platsen är att den är precis i närheten av där jag bor = enkel att ta sig till (och snabbt, ifall vädret plötsligt skulle bli idylliskt). Nackdelen är att det ligger hus på höger sida om vägen jag står på = eventuellt kommer jag ha åskådare = pinsamt. Så vi får se.

På söndagseftermiddagen skickade min granne Evelina (som jag nyss lärt känna via hennes mamma, som jag stött på ett par gånger när jag varit ute och fotat) ett meddelande till mig och frågade om jag ville hänga med och åka skridskor. Det har bildats en sjö i en sänka ute på åkern som också fryst på. Så där har man skottat upp och gjort isen fri, så att man kan åka skridskor!

Solen var på väg ned när vi hasade ned i diket vid sidan av vägen och började gå över åkern. Sedan blev det bara mörkare och mörkare, solnedgången allt blekare och en tjock dimma la sig runt oss. HUR jäkla drömmigt som helst. Jag trodde att det skulle behövas pannlampa för att kunna röra sig därute, men det var förvånansvärt ”ljust”, förmodligen pga. snön.

Ett sånt magiskt avslut på en fin och lugn vecka!

Tankar och tips från veckan:

The Wish Books på instagram. Ni måste in och kolla! Helt magiska, drömmiga konstverk till bilder.

Alexandra Gater på Youtube. Hon jobbar med inredning och gör i princip bara room makeovers – ofta on a budget eller renter friendly, vilket är superkul! Hennes inredningsstil är så härlig, livfull och färgglad och långt ifrån hur jag brukar inreda, men om jag skulle byta stil så skulle jag definitivt knycka hennes! Jag har följt henne länge, men har plöjt hennes videos extra mycket under julledigheten, eftersom hon precis släppt hela sin serie där de gör om och inreder hennes nya kontor.

– Jag gjorde ju veckosummerinar varje vecka i tre år och tillslut kändes det som ett tråkigt måste. Men nu när jag har varit borta från det så länge så känns det lite pirrigt att lägga upp igen! Så glad för det! Hoppas att jag kan hålla i det <3

Hoppas ni ska gilla det här återförandet av lite mer personliga inlägg 😀

Elin Kero

NEVNARIEN

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt.

Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Headerbild fotad av Linda Eliasson.

Kategorier

Här bor jag

Här bor vi!

I min kameraväska

Lär känna mig

Play Video

Mitt liv 2010-2019 sammanfattat på 13 minuter!

Bloggvänner

BAKOM BLOGGEN

Elin Kero

Jag heter Elin Kero. Jag är 34 år och bor på en gammal 1700-talsgård (vi hyr ett av sidhusen!) på landet utanför Skara, där jag är uppväxt. Jag driver eget inom foto, där mitt huvudfokus är att utbilda andra kreatörer inom de ämnen som jag brinner mest för – foto, redigering och video. Jag gör även fotouppdrag för företag, samt säljer Fine Art Prints och Photoshop-verktyg i min onlineshop!

Den här bloggen handlar såklart om foto, som är mitt största intresse – och hur jag gjorde det till mitt yrke. Men också om drömmen om livet på landet (som blev sann!). Om DIY, pyssel och återbruk. Om de fina ögonblicken i vardagen och strävan efter ett stressfritt och stillsamt liv.

Kommentarer

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Sandra

  Jaa, mer sånt här! 🙂 Jag följer XO MaCenna på youtube som inreder sitt och andras hem. Det är väldigt inspirerande!

  1. Elin Kero

   Åh jag med! Hon är också så otroligt duktig och så härlig! 😀

 2. Ida

  Kul med veckosummering igen! Har saknat det avslappnade och lite mer personliga formatet( älskar allt ditt innehåll såklart men tycker att det här kompletterar så himla bra) , kul att få se lite mer vardagsbilder 😀

  1. Elin Kero

   Jag förstår vad du menar! Har känt lite att det varit ”stelt och tråkigt” att bara posta så genomtänkta inlägg haha. Tror jag behövde den här perioden för att inse hur viktigt det ändå är med personliga och lättsamma inlägg i en kombination med de mer matiga 🙂

 3. Hanna Marie

  Så kul att du är tillbaka med dina veckosammanfattningar, tycker de är så mysiga!

 4. Julia Nilsson

  Roligt att få läsa om din första vecka år 2021! 😀 Lycka till med jakten på fotpallen! 😉

  I ditt inlägg om mål för år 2021 skrev du att du skulle försöka bli duktigare på att fotografera mer vardagsbilder igen. I en kommentar till det inlägget skrev jag att det är ett av mina egna mål också. Det som hindrar mig från att ta mer vardagsbilder (som är tanken att ta med mobilkameran) är prestationsångesten – att kvaliteten på bilderna ska bli sämre på grund av att dem inte är tagna med en systemkamera och att dem inte blir lika genomtänkta med komposition med mera. När jag tittar på andra personers vardagsbilder (som troligtvis är fotograferade med en enklare kamera) tycker jag inte alls att dessa saker fattas, jag tycker att dem är charmiga i sin enkelhet och jag blir inspirerad av dem. Kan du relatera till mina känslor eller känner/tänker du annorlunda när du fotograferar dina vardagsbilder? 🙂

  1. Elin Kero

   Jaaa känner igen mig starkt! Varje gång jag tar upp mobilen för att ta en vardagsbild så går jag in i foto-mode och då påminns jag av vad jag kan få om jag byter kamera…. 😛 Dock kände jag mer så i början, innan jag började med mina veckosummeringar i förra omgången. Kan absolut fortfarande tänka så, men tar bilder ändå och när jag har redigerat dem lite så gillar jag dem ändå och uppskattar dem för deras enkelhet 😀 Jag tror en viktig del är att gå in i fotograferandet utan förväntningar och krav på att det ska bli bra bilder. Jag intalar mig att jag fotar med mobilen för att dokumentera det som annars aldrig dokumenteras. Har hjälpt mycket! Det blir vad det blir – en del bilder blir hur bra som helst och andra blir mer sentimentala än fina pga vad motivet är. <3

 5. Jessica

  Tycker det är kul med veckosummeringar och att läsa vad du gjort under veckan 😃!

  1. Elin Kero

   Det gör mig glad!! 😀 Känns som ett kul inlägg att göra för mig, samtidigt som det motiverar mig att ta mina vardagsbilder – men är så osäker på hur intressant eller inte det är. SÅ. Kul att höra att du gillar! 😀

 6. Morgan

  Vilket kul och intressant inlägg, det innehöll lite av varje. Tänkte på granen där som du sa barrade, kanske inte ”bästa” platsen för granen så nära eldstaden med tanke på värmen den ger, blev kanske för varmt för granen där. -Fina bilder och lycka till med projekten!

  1. Elin Kero

   Men vad kul att du tycker det! 😀 Det gör det roligare att fortsätta med dem 😀 Och jag vet att värmen inte är den bästa för granen, men det där hörnet är det bästa för 100% julmys och det går före – den höll ju sig ändå till efter jul så 🙂

  1. Emma

   Ja! Hurra för dina veckosummeringar!! Fortsätt gärna!

   1. Elin Kero

    Men vad glad jag blir hörni!! 😀 😀 <3 <3 Gör mig så pepp på att fortsätta! Tappade lusten förra gången för att det kändes som att det var så himla ointressant haha! Så blir jätteglad att läsa detta <3

    1. Elin Atterstig

     Det är absolut INTE ointressant så hoppas den känslan släpper 😀 <3 Kram!

 7. Malin

  Hej!

  Hur gick det med ditt eksem?

  1. Elin Kero

   Jag har dem fortfarande, men de är inte lika allvarliga som de var ett tag. De blossar upp och lägger sig i perioder. <3

Lämna ett svar

Mer läsning...

Pyssel & återbruk

Mina favorit-verktyg & material till dockhusrenovering

Jag håller på att renovera min mammas gamla Lundby dockskåp, som jag och min syster också lekt friskt med när …

Läs mer →
Fotografi

Allt du behöver veta om minneskort

3 typer av minneskort Mirco SD (Secure Digital) = Minneskort för actionkameror, drönare och mobiltelefoner SD (Secure Digital) = De …

Läs mer →
Personligt

Min mormor Ulla & husfrukursen i Stockholm 1960

Jag är just nu på en resa för att lära känna min mormor. Hon gick bort i slutet på november …

Läs mer →